ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Du blir hentet:

Inviterer eldre med på gratisturer til marka

Yngvar Andersen, Ole Petter Hjelle og Jan Briseid i Røde Kors-prosjektet, her ved Sagene kirke. Foto: Thor-Øistein Endsjø

Du blir hentet i buss, og med bevertning.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2021 kl 09:30

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Turopplevelser på Finnerud for ensomme og inaktive eldre.

– Vi på Finnerud Aktivitetssenter, Oslo Røde Kors, ønsker å tilby gratis turdager for ensomme og inaktive og eldre, med tur, fellesskap, bevertning, samt foredrag og informasjon om helse og hverdagslige øvelser, inviterer prosjektleder Jan Briseid i Røde Kors.

Han viser til at terskelen for å dra på tur i marka er kan være høy for noen, og aktivitetssenteret ønsker derfor å tilby eldre, ensomme mennesker i alderen 65 pluss med på gratis turdager.

Fra tur til Finnerud ved tidligere anledning. Foto: Røde Kors

– Det skal være enkelt og lav terskel for å bli med på turene; det vil bli satt opp en buss fra utvalgte bydeler, fra et kjent sted som eksempel seniorsenteret.

ANNONSE

Første tur ut er fredag 21. mai, fra klokken 10.00, og returen er klokken 13.30. Oppmøtet er ved Sagene seniorsenter i Treschows gate.

Briseid og Røde Kors ønsker at dette prosjektet kan bli både sosialt og bidra til fysisk aktivitet. I perioden mai til oktober 2021 er planen å gjennomføre i alt tolv turer, fordelt på seks bydeler. En tur til vil det bli, med eldre fra Bydel Sagene - i august.

Prosjektet er støttet med tilskudd fra Statsforvalteren.

– Vi har også en tanke om etterhvert ukentlige turer for eldre til Maridalen og Skar, med tur, kaffe og vafler, dit går det jo også rutebuss. Så håper vi også på at rosabussene for de eldre etter hvert får utvidet radius, legger Briseid til.

Her er telefonnummer til hvor du kan ringe og melde deg på: 22 49 91 45.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE