ANNONSE

– Jeg løp på Voldsløkka i dag, og jeg føler meg lurt

VODSLØKKA: Hverken gående eller løpende brukte gangstien med den grove grusen, da Sagene Avis dro for å sjekke forholdene. Foto: Janina Lauritsen

Det sier tipseren som irriterer seg over den grove grusen på gangstien, som Bymiljøetaten lovte å utbedre.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

VOLDSLØKKA: I mai skrev Sagene Avis om den grove grusen på Voldsløkka, og at Bymiljøetaten måtte snu og rette opp etter klagestorm.

– Jeg var ute og løp på Voldsløkka i dag, og jeg føler meg litt lurt. Det er altså bare fikset på nordsiden. I vestenden og lags sørsiden er det fortsatt dårlig, grov grus, skriver leseren til lokalavisa.

Han forteller også at da han var på løpetur var det en dame med rullator som måtte gå av stien og inn mot gresset for å trille.

Da Sagene Avis tok kontakt med Bymiljøetaten i mai for å høre hvorfor de valgte denne grusen svarte de at det hovedsakelig var av hensyn til brukerne.

– Grus er mykere og mer behagelig å gå og løpe på enn asfalt, og i tillegg ivaretar det parkfølelsen bedre enn asfalt, sa presseansvarlig Monica T. Olsen.

– Typen grus er valgt på grunn av egenskaper med tanke på drenering, pris, vedlikeholdsbehov og at vi mener det egner seg bra til bruken, la hun til.

VOND Å GÅ PÅ: Denne grusen møtte klagestorm da den først kom i vår. Det er stor forskjell på denne og den nye grusen. Foto: Janina Lauritsen

Kun deler av stien ble utbedret

Den grove steinen ble karakterisert som en «katastrofe», «grusom» og «forferdelig å jogge eller sykle på». Mange valgte heller å gå, jogge, sykle og trille barnevogn på gresset ved siden av veien, og lagde dermed en "ny" nedtråkket sti rett ved siden av.

– Basert på mange tilbakemeldinger fra brukere, ser vi at resultatet ikke ble som vi ønsket. Vi vil starte utbedring av gangveien i løpet av kort tid, sa Olsen til lokalavisa i slutten av mai.

Da skulle det bli et dekke med finere grus, noe det også ble, men kun på deler av gangstien. Sagene Avis har igjen tatt kontakt med Bymiljøetaten for å høre hvorfor ikke all grusen er byttet ut.

– Det var kun stien på nordsiden av idrettsparken som ble utbedret i år. Vi er klar over at stien på sørsiden også trenger utbedring, men vi har måttet avvente denne jobben på grunn av andre byggearbeider. Forhåpentligvis kan vi få prioritert den siste delen av stien til neste år, sier Olsen.

FINERE GRUS: På nordsiden er grusdekket mye bedre Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!