Sagene Avis

– Jeg trodde ikke det var sant, nå kommer jeg meg jo rundt overalt!

FAST PASSASJER: Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl (Ap), var med Hans Brandsarbakken (92) på kjøretur. Foto: Janina Lauritsen

Bussen har kjørt hundrevis av turer i bydel Sagene. Og den fortsetter å kjøre på julaften og nyttårsaften!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: – Denne bussen fungerer som bare pokker! Det er så mange som er så glade for den. Jeg møtte en dame utenfor Sandaker senter som sa «Tusen takk for den rosa bussen!» sier en fornøyd bydelsutvalgsleder, Helge Stolteberg (Ap).

Siden 1. november har bussen kjørt 690 turer, med 105 unike brukere.

Nå har den også begynt å kjøre til Lovisenberg sykehus, slik mange har ønsket seg.

Byrådets viktigste satsning

Byråd for eldre, helse og arbeid, Tone Tellevik Dahl (Ap) og Stoltenberg er med på kjøretur i den rosa bussen, for å snakke med brukerne og høre hvordan hverdagen deres har blitt med aldersvennlig transport.

Byråden er strålende fornøyd med at den rosa bussen har fraktet så mange i bydelen.


– Ingenting gleder meg mer! Byrådets viktigste satsing er at eldre får verdige liv. Nå kommer de seg lett rundt, jeg er glad for at dør til dør-tilbudet går så bra! Det skal være godt å bli gammel i Oslo. Dette er fremtidens eldrepolitikk, byen skal være tilgjengelig for alle, uavhengig av alder.

FORNØYD: Hans Brandsarbakken (92) forteller at han kommer seg mer rundt etter at den rosa bussen ble et tilbud i bydel Sagene. Foto: Janina Lauritsen

– Blir med på mye jeg ellers ikke hadde greid

Torshov-beboer Hans Brandsarbakken (92) bruker den rosa bussen jevnlig. Hver tirsdag er han på bingo og andre aktiviteter.

Han forteller politikerne og lokalavisa at han rekker mye i løpet av dagen, takket være bussen.

– Jeg får være med på mye jeg ellers ikke hadde greid. Nå kommer jeg meg ut. Men jeg trodde ikke det var sant da jeg hørte at bussen skulle komme.


Før den rosa bussen startet 1. november, var han avhengig av drosje. Men det ble for dyrt i lengden.

– Det var et halvt år jeg ikke kom meg ut fordi jeg ikke var bra, og drosje ble for dyrt. Nå har jeg fått friheten tilbake, bussen kommer jo helt til døra. Jeg klarer ikke å gå til bussholdeplassen, jeg orker ikke det. Og du får ikke den samme hjelpen som denne sjåføren gir, på den vanlige bussen. Jeg trodde ikke det var sant, nå kommer jeg meg jo rundt overalt!

Anne Lise Eriksen er også en fast passasjer i bussen.

– Jeg syns den er veldig fin. Jeg har brukt den en del, jeg kommer meg jo mer ut nå enn før dette tilbudet. Jeg kjører bussen mye til Storo storsenter, sier Eriksen som bor på Bjølsen.

KJØRER TIL STORO: Anne Lise Eriksen kjører ofte bussen til Storo storsenter. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Kjører i jula

Bussene kjører normalt mandag til lørdag klokken 10-18. Turene må bestilles senest en time i forveien (kokken 9-17).

Aldersvennlig transport kjører i år også i jula, inkludert julaften og nyttårsaften:

Julaften klokken 10.00-17.00 og nyttårsaften 10.00-18.00. Bestill gjerne kjøring i god tid, oppfordrer Ruter.

I romjula kjøres det som normalt, klokken 10 til 18. Men 1. og 2. juledag (25. og 26. desember) er som søndager å regne, så disse dagene kjøres det ikke.

Slik bestiller du

Rosa busser er et transporttilbud for eldre fra 67 år. Du blir hentet hjemme og kjøres frem og tilbake dit du ønsker innenfor bydel Sagene, inkludert Ullevål og Lovisenberg sykehus, mandag til lørdag mellom klokken 10.00 og 18.00.

Minibussen er tilrettelagt for rullator og rullestol, og sjåføren bistår med hjelp. Du kan ta med en venn om du ønsker.
Transporten kan bestilles på telefon 23 24 28 50 eller via appen Aldersvennlig. Reisen kan bestilles senest en time før avreise, mellom klokken 09.00 og 17.00.

KJEMPEFORNØYDE: Byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl (Ap) og bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) er strålende fornøyde med den rosa bussen. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...