ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Johannes ville gjøre mer ut av pensjonisttilværelsen, nå stiller han ut maleriene sine på Dalype

KUNSTNER: Johannes Eines stiller ut maleriene sine med utstillingen «To i november» Foto: Privat

Da Johannes Eines pensjonerte seg som sykepleier, ville han gjøre noe mer ut av hobbyen sin. Han startet pensjonisttilværelsen i Libanon, begynte å studere arabisk og satt seg på skolebenken igjen på kunstskolen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Johannes Eines stiller ut maleriene sine på Dalype galleri på Sagene, 17.-25. november.

– Dette er første gangen jeg stiller ut mine bilder for salg på et galleri, så jeg er ganske spent på responsen, forteller Eines.

Han har tidligere tidligere hatt en utstilling på Deichmanske bibliotek Torshov.

Skriver også dikt

Eines bestemte seg for å bli kunstner og begynte på Nydalen kunstskole i 2013, etter at han pensjonerte seg som sykepleier. Her traff han Elke Hauge, som også skal stille ut bilder på utstillingen.

– Jeg hadde malt litt tidligere, men nå som jeg er blitt pensjonist ville jeg gjøre noe mer ut av det. I tillegg begynte jeg å skrive poesi som nå har ført til utgivelse av to diktsamlinger; «Sakte kjem eg der» i 2014 og «Eg lovar alt eg kan komme på no» i 2016, som jeg også har illustrert med bildene mine.

ANNONSE

Eines og Hauge har kalt utstillingen «To i november», både fordi de er to som stiller ut denne måneden, og fordi de som to på 70 pluss symbolsk sett er i «livets november.»

– Selv om vi begge ser fram til å male til vi blir minst 100.

Artikkelen fortsetter under bildet

«Stormfullt» Foto: Janina Lauritsen

Åpner til helgen

Eines maler hovedsakelig med akryl på lerret, men også på papir som er festet på plate i glass og ramme. Bildene er både figurative og abstraherte, som natur, trær, blomster, dyr og mennesker.

Utstillingen åpner lørdag 17. November klokken 14.

ANNONSE

– Vi håper selvsagt mange kommer og besøker galleriet som ligger rett bak Sagene Lunsjbar. Og så får vi se hva som skjer videre etter at utstillingen avsluttes søndag 25. November. Jeg regner med flere utstillinger og en ny diktsamling om ikke så altfor lang tid!

Et av Eines' malerier Foto: Privat

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE