ANNONSE

Jonas og orgelbrus på Sagene

Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Pål Laukli / Arbeiderpartiet

– Det å avslutte Arbeidernes dag i Sagene kirke er blitt en tradisjon på Sagene, forteller Jørgen Foss i Sagene Arbeiderparti. I år er også partileder Jonas Gahr Støre på plass.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2018 kl 12:18

ANNONSE

SAGENE: I år har Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre valgt å markere 1. mai i arbeiderbydelen Sagene. Han skal blant annet delta på arrangementet Arbeidersanger i Orgelbrus i Sagene kirke.

Sagene Arbeiderparti skriver i en pressemelding at Jonas Gahr Støre og Sturla Stålsett også skal snakke om 1. mai-verdiene i arbeiderbevegelsen og i kirken - og musikkens betydning for å holde disse verdiene levende i vår tid.

– En viktig dag

– 1. mai er en viktig dag, og det vi markerer – rettighetene til vanlige arbeidsfolk – vil aldri slutte å være aktuelt. I møtet med sterke høyrekrefter og en regjering som offensivt jobber for å bygge ned det organiserte arbeidslivet, er 1. mai like viktig som den alltid har vært sier Gahr Støre.

Arrangement gjennomføres i samarbeid mellom Sagene og Torshov Arbeidersamfunn, Sagene og Iladalen Menighet, og ble også arrangert i fjor, da med Thorvald Stoltenberg.

– Det å avslutte arbeidernes dag i Sagene kirke er blitt en tradisjon på Sagene. I den kirka har arbeiderfolk i over 100 år møttes i lag. Vi gleder oss over at vi i år får besøk av Jonas sier leder i Sagene Arbeiderparti, Jørgen Foss.

Konserten spilles av Kantor Stein Skøyeneie og han byr på arbeidersanger ispedd musikk av Johannes Haarklou, Edvard Grieg. Operasanger Toril Carlsen fremfører også sanger av Torshov-komponisten Jolly Kramer-Johansen.

LES OGSÅ: 1.-8. mai er det igjen duket for Hollenbachfestivalen i Sagene kirke

Arbeidersangene viktige

– I arbeidersangene finner vi en viktig del av arbeiderbevegelsens sjel og identitet, og sangene er viktige kulturbærere for bevegelsen vår. Derfor er det fint å samles i arbeiderbydelen Sagene om kvelden for å hedre sangene og musikken som har vært - og er - viktige for vår bevegelse, avslutter Jonas Gahr Støre.

LES OGSÅ: Harald (80) syklet 177 turer i fjor. I mai skal kronprinsparet sitte på

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!