Sagene Avis

Jørund skal lede bydelens største parti

Jørund Hansen (32) er valgt til Sagene MDGs nye leder. Foto: Janina Lauritsen

Jørund Hansen tar over ledervervet i Sagene MDG etter Eilif Hallingstad Finnseth. – Det å skape det gode sosiale miljøet er veldig viktig for meg, og det vet jeg er veldig viktig for partiet, sier Hansen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Jørund Hansen (32) ble i januar valgt til ny leder av Sagene MDG, etter at Eilif Hallingstad Finnseth ledet partiet gjennom 2020.

– Det var veldig gøy! Vi har et ganske stort og flott styre, vi er en god organisasjon her på Sagene. Det er bare veldig, veldig gøy, sier han om hvordan det er å skulle ta over ledervervet for det største partiet i Bydel Sagene.

Hansen vil være en leder som forsøker å ha best mulig oversikt, og som passer på at partiet gjennomfører det de lover. Det er i hvert fall målet.

– Vi er et grasrotparti som skal være i kontakt med innbyggerne og lytte til hva de har å si, de er ekspertene her i bydelen. Å være i kontakt med dem er alfa og omega for oss.

Inkludering, livskvalitet og fellesområder

Partiet og Hansen selv har mange hjertesaker i bydel Sagene. Overordnet går det ut på å skape en bydel som er inkluderende, har livskvalitet i fokus og hvor mennesker kan leve med verdighet. Hansen liker Torshovbyen spesielt godt, og han drar området frem som et godt eksempel:


– Dette er et område som ble bygget med livskvalitet i fokus for 100 år siden, med store grøntarealer og parker for å skape et godt miljø. Det å skape det gode sosiale miljøet er veldig viktig for meg, og jeg vet det er veldig viktig for partiet.

Det har vært spesielt viktig med gode fellesarealer i koronatiden. Og Hansen mener bydelen har vært gode til å skaffe midler til å restaurere disse.

– Vi ser det er viktig at alle har god tilgang til fellesområder.

Hansen er nærmeste nabo til Torshovtoppen og eplehagen. Han syns jobben aksjonsgruppa «Bevar Torshovtoppen for fellesskapet» gjør er veldig flott og ikke minst motiverende.

– Jeg vil absolutt uttrykke min støtte til aksjonsgruppa. Eplehagen og området er unikt, og planene som foreligger nå holder ikke mål. Vi skal passe på at vi har et godt miljø i byen, og når vi skal utvikle bydelen skal vi gjøre det i tråd med gode kriterier for det som skaper livskvalitet for mennesker. Og eplehagen, for eksempel, er et viktig sted for mange biotoper. Det er mange fugler som trenger spesielt vern som bruker eplehagen. Så det å restaurere og bevare naturen vi har i bydelen er veldig viktig. Det finnes mange små skapninger som trenger vårt vern.


Hansen er veldig glad i Torshovbyen Foto: Janina Lauritsen

– Ta kontakt med oss

Hansen har bodd i bydelen i halvannet år. Før det har han bodd i gamlebyen, St. Hanshaugen og på Nordstrand. Og han har lagt fartstid i MDG. Han ble først aktiv i 2006 og har hatt flere ulike verv og roller, sist som leder av nominasjonskomiteen i Oslo MDG.

– Vi opplever i Sagene MDG at vi har et veldig sterkt og godt nettverk i partiet, som vi evner å koble oss på, og at vi har god dialog med rådhuset og så videre.

Til slutt har lederen en oppfordring til beboerne i bydel Sagene:

– Vi er her for dere. Jeg oppfordrer alle til å ta kontakt med oss, enten via nettsiden eller sosiale medier. Deres innspill og meninger er det som skal stå i sentrum for oss. Politikk handler om hverdagslige problemer og løsninger. Det er der vi begynner.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...