ANNONSE

Kom med pengegave til det nye flerbrukshuset på Torshov

Enhetsleder for ungdomstiltakene i bydel Sagene Cathrin Dahl-Johansen, byrådsleder Raymond Johansen, Warsame (13) og frivillig Isse Elmi. Foto: Janina Lauritsen

Barna stelte i stand stor fest da byrådsleder Raymond Johansen kom på besøk til flerbrukshuset.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2018 kl 12:39

ANNONSE

TORSHOV: Det var fullt av barn og voksne i bydelens flerbrukshus på Torshov.

Utenfor døren var det grilling, musikk og latter, og inne ventet barna spente på at byrådsleder Raymond Johansen skulle komme. Torsdag 15. februar var det nemlig dekket til fest og byrådslederen hadde med gave!

Byen med flest unge

– Det er flott å være her på Torshov, det er et veldig fint sted. Vi er så heldige at vi har veldig mange unge, Oslo er byen med flest unge mennesker. Men det er også utfordringer knyttet til det – vi prøver å gjøre noe med mangelen på fritidstilbud i Oslo. Vi trenger flere steder som dette, sa byrådslederen etter å ha blitt ønsket velkommen av Warsame (13).

– Det er veldig moro for meg å være her! Jeg er så heldig at jeg har en konto som jeg bestemmer over selv. Den er ikke til godteri og sånt, men jeg kan gi ekstra penger til noe jeg syns er fint. Jeg kunne ikke "vippse", så jeg har med et synlig bevis på de 19.000 kronene, sa Johansen og tok fram en kjempestor sjekk.

Warsame (13), som ønsket byrådslederen velkommen, hadde tatt på seg dress for anledningen. Det var også han som fikk ta imot den store sjekken.

– Vet dere hva jeg har hørt dere ønsker å bruke pengene på? spurte byrådslederen.

Ett av barna ropte «iPhone!» før han svarte, til stor latter fra barna:

– Spill og en symaskin!

Etter flere underholdningsnummer med dans og sang, kunne barna stille spørsmål til Johansen.

De lurte på om de kan få svømmebasseng i Torshovdalen eller om Sagene bad kan åpnes igjen. De ønsket seg også drikkefontene på Sagene og Nordpolen skole, at fotballbingen i Torshovdalen pusses opp, lavere basketballnett i Torshovdalen, gratis eller mye billigere bussbilletter til barn, bedre luft i Oslo og mer penger til aktiviteter.

SPØRSMÅL: Barna stilte spørsmål til Johansen. De ønsket seg blant annet svømmebasseng i Torshovdalen. Foto: Janina Lauritsen

– Innmari viktig med flerbrukshus

– Det er veldig viktig å ha et tilbud for dem som er eldre enn aktivitetsskole-alderen. Det at vi har et flerbrukshus er innmari viktig. Dette er områder preget av barnefattigdom, da er det fint å ha et sted å være utenfor hjemmet. Jeg er veldig glad for å gi penger til flerbrukshuset, sier byrådslederen til Sagene Avis.

Isse Elmi er frivillig leksehjelper tre ganger i uken: Mandager er han på leksehjelpen på Torshov bibliotek på Sandakersenteret, onsdager på Nordpolen skole og på lørdager er han her i flerbrukshuset.

– Det er veldig positivt og nyttig for barna, sier han og legger til:

– Alle lærerne på leksehjelpen er frivillige – de er studenter eller pensjonister.

De 19.000 kronene ble gitt til frivillig-aktiviteter og utstyr for barn og unge i flebrukshuset i Kyrre Grepps gate 32.

LES MER OM FLERBRUKSHUSET: Brobyggeren i Kyrre Grepps gate

LES OGSÅ: Et skoleeksempel på hvordan forebygge dropouts

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!