ANNONSE

Vi skal spare på vannet:

– Kommunen bør gå foran med et godt eksempel!

VASKER GATENE UNDER VANNINGSFORBUD: En leser tok dette bildet i Geitmyrsveien mandag 28. mai. Dagen etter feiier de på Sandaker. Foto: Privat

Synes leser som undrer seg over at kommunen selv bruker vann i gatene under vannsparingstiden. – Det er ikke store mengder vann, svarer Bymiljøetaten.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.05.2018 kl 07:52

ANNONSE

BYDEL SAGENE: Lokalavisa ble kontaktet av leser om at det ble spylt vann i gatene, selv om Oslo Kommune har bedt folk om å "begrense hagevanning og annen unødig vannbruk."

– Veldig mange beboere i Oslo fikk i går en sms fra Oslo kommune om at det er pålagt vanningsforbud ved bruk av slange eller spreder. Dette må innføres så vi ikke skal gå tomme for drikkevann. Dette gjelder alle som er tilknyttet kommunalt vann, skriver en tipser til Sagene Avis.

Videre skriver hun:

– Og da lurer jeg virkelig på – er det virkelig slik at beboere i Oslo kommune virkelig skal spare på vannet og knapt tørre å vanne blomster og busker, selv om vi vet at vi kan vanne med kanner? På vedlagte bilder ser dere vasking og spyling av Geitmyrsveien i går ettermiddag rundt klokken 16.45. Bruker ikke de kommunalt vann? I tilfellet lurer jeg på hvor de tar vannet fra? Kan ikke befolkningen også ta vann herfra?

– Det er kanskje på tide at kommunen også går foran med et godt eksempel med å spare vann. Hilsen en som gjerne skulle ha vannet sin nye krydderhage og flotte stauder før de tørker ut, men som også er glad for å bruke kanner i nød.

Klarer ikke å produsere vann fort nok

Inne på Oslo kommunens nettside ble følgende skrevet i går, mandag 28. mai klokken 16.19:

"Vi ber alle i hele Oslo om å begrense hagevanning og annen unødig vannbruk. Vannforbruket i Oslo har som følge av det varme været økt betydelig og av den grunn har vi leveringsproblemer i vannforsyningen i enkelte områder av byen. Det høye forbruket fører til en ekstra belastning på forsyningssystemet vårt og flere opplever dårlig trykk.

Årsaken til situasjonen er at vannbehandlingsanleggene våre ikke klarer å produsere vann fort nok og at ledningskapasiteten i enkelte områder ikke er tilstrekkelig for et så stort forbruk."

– Ikke store mengder vann

Pressekontakt i Bymiljøetaten, Monica T. Olsen, sier vårrengjøringen i gatene er over, men at det henger igjen litt feiing i noen gater.

– Det gjenstår litt feiing av gatene og da dempes støvet med vann. Det er ikke snakk om store mengder vann. De holdt på i Geitemyrsveien i går og litt på Sandaker i dag, sier hun.

LES OGSÅ:

Bymiljøetaten: – Resultatet ble ikke helt som vi ønsket

Lokalprofilen: – Vi er heldige med lokalpolitikerne. Det er ikke bare snakk med dem.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!