Sagene Avis

Denne kontrakten verdt 1,8 millioner skal sikre idrett for alle

AVTALE: Bydel Sagene, Skeid og Sagene IF har inngått ny samarbeidsavtale. Foto: Janina Lauritsen

Bydel Sagene, Skeid og Sagene IF jobber sammen for å få med alle i idretten.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

BYDEL SAGENE: Tirsdag 7. januar ble en ny samarbeidsavtale mellom Bydel Sagene og idrettslagene Sagene IF og Skeid, skrevet under.

Avtaleperioden strekker seg til 31. desember 2023, og går ut på at Bydel Sagene gir et årlig beløp på 175.000 kroner til hver av klubbene. Hensikten med avtalen er å gi idrettslagene mulighet til å arbeide målrettet med å skape gode og inkluderende tilbud, ved å tilføre driftsmidler til administrasjon, og å gi noe refusjon for manglende innbetalte kontingenter og avgifter.

– Vi ser at idretten er delt

Avtalen startet som et initiativ fra Bydel Sagene, og ble for første gang inngått 1. januar 2016. Den fireårige avtalen skal sikre økonomisk støtte hvert år til disse to idrettsklubbene, og den skal bidra til at idrettslagene får gode og stabile arbeidsvilkår i lokalmiljøet, slik at de kan være ressurssentre og knutepunkt for folkehelse og idrettsaktiviteter.

I tillegg skal bydelen og idrettslagene fortsette å ha samarbeidsprosjekter for prioriterte målgrupper, for eksempel ved å inkludere og støtte barn med lav betalingsevne.

– Sagene er en bydel med store forskjeller, vi ser at idretten er delt. Og barndommen og gode oppvekstvilkår er viktig for resten av livet. Vi lokalpolitikere er opptatt av en god frivillighet og at man gjør hverandre gode. Dette er kjempeviktig, takk for det dere gjør! Det er viktig med lavterskeltilbud, uten at man vet hvem som kommer fra lavinntekstfamilier. Det er bra at dette prioriteres, sa bydelsutvalgsleder Almaz Asfaha (MDG) til idrettslagene i signeringsmøtet.

– Et sikkerhetsnett

Avtalen ble signert av bydelsdirektør Morten Sanden, styreleder i Sagene IF Einar Eriksen og styreleder i Skeid Jørgen W. Bjerke, i Sagene samfunnshus tirsdag morgen.

– Det er viktig å si at jeg håper dere ser at dette er viktig for oss. Vi har en genuin tanke om at dette er veldig viktig for folk. Vi er opptatt av integrering og idrett for alle, vi håper vi kan jobbe videre med dette. Vi vil lytte til folk og møte folks behov, sa bydelsdirektøren til styrelederne.

– Dette er en tillitsbasert avtale. Ved å inngå denne, gir vi dere en stor tillit. Gratulerer til oss alle for at vi fikk til dette! fortsatte han.

Styrelederen i Skeid mener samarbeidsavtalen gjør det enklere å oppfylle det at Skeid skal være for alle:


– Fotballens grunnidé er at den kan spilles av alle, uavhengig av økonomi. Dette er en historisk forpliktelse, sa Bjerke.

Og avtalen gjør at de kan ha is i magen og få det til. Ellers kunne det ha blitt en del ubehagelige diskusjoner for klubben.

– Dette gir oss et sikkerhetsnett, slik at vi ikke må snu på krona.

Skal få de yngste til å bli

– Vi er ganske flinke til å få støtte, men dette hjelper oss betraktelig. Disse pengene går til de yngste, for å få dem til å holde ut lengst mulig. Dette bidrar til et positivt miljø! sa styrelederen i Sagene IF.

Og miljøet blant de unge i bydelen kan være hardt, påpekte han. Han ser en sammenheng mellom miljøet på skolen og miljøet på idrettsbanen.


– Kan vi samarbeide med skolen? Diskusjonene fra skolen fortsetter på banen etter skoletid, sa han.

Bydelen dekker manglende betaling

Ifølge kontrakten forplikter Bydel Sagene seg til å gi årlig driftstilskudd på 175.000 kroner til hvert av idrettslagene. De forplikter seg også til å gi klubbene en refusjon på inntil 55.000 kroner til hvert av lagene, basert på en anonymisert rapport over manglende innbetalte kontigenter og avgifter Skeid og Sagene IF sender inn.

Her kan du se mer nøye hva idrettslagene og bydelen forplikter seg til i samarbeidsavtalen:

Sagene IF:

Sagene IF prioriterer:

 • Å rekruttere - i samarbeid med bydelen og skolene - barn som ikke deltar i andre organiserte fritidsaktiviteter. Det innebærer å arrangere gratis idrettskole for barn, gratis AKS-tilbud (1-4.klasse), gratis etter skoletid-tilbud (5.-10. klasse), ferieaktiviteter og funkis-tilbud.
 • Å holde klubbhuset åpent som et samlingssted og ressurssenter for idrett og fysisk aktivitet.

Sagene IF forplikter seg til:

 • Å ha gode rutiner for å få inn medlemskontingenter og avgifter, med muligheter for betalingsutsettelse, og å dele opp innbetaling.
 • Å sende inn årsmelding med årsregnskap, som synliggjør arbeidet med klubbens prioriteringer i denne avtalen, når denne er vedtatt av generalforsamling.
 • Å sende inn en anonymisert rapport over manglende innbetalte treningsavgifter, innen 1. oktober hvert år.

Skeid:

Skeid prioriterer:

 • Åpent tilbud til barn som ønsker å delta, også de barna som kommer fra familier med lav betalingsevne. Dette innebærer å arrangere åpne fotballskoler og andre inkluderingstiltak i samarbeid med bydelen og skolene.

Skeid forplikter seg til:

 • Å ha gode rutiner for å få inn medlemskontingenter og avgifter, med muligheter for betalingsutsettelse, og å dele opp innbetaling.
 • Å sende inn årsmelding med årsregnskap, som synliggjør arbeidet med klubbens prioriteringer i denne avtalen, når denne er vedtatt av generalforsamling.
 • Å sende inn en anonymisert rapport over manglende innbetalte treningsavgifter, innen 1. oktober hvert år.

Bydel Sagene

Bydel Sagene prioriterer:

 • Å synliggjøre de tilbudene klubbene har for bydelens befolkning.
 • Å samarbeide med klubbene om felles aktiviteter som bidrar til å øke andelen medlemmer blant barn som ikke er med i organiserte fritidsaktiviteter.
 • Løfte fram de utfordringene visjonen idrettsglede for alle gir med tanke på manglende dugnadsinnsats og økonomisk egenbetaling i klubbene, og bidra til å få fram nye virkemidler som kan redusere disse utfordringene.

Bydel Sagene forplikter seg til:

 • Å gi et årlig driftstilskudd på kr 175 000 til hvert av idrettslagene, som utbetales tidlig på året. Dette driftstilskuddet er øremerket idrettslagets administrative arbeid med å følge opp prioriteringene i denne avtalen.
 • Å gi en refusjon på inntil kr 55 000 til hvert av idrettslagene, basert på den anonymiserte rapporten over manglende innbetalte kontingenter og avgifter idrettslagene sender inn.
 • Å arrangere samarbeidsmøter med daglig leder i idrettslagene to ganger i året, hvor arbeidet med prioriteringene i denne avtalen drøftes.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...