Sagene Avis

Dette kan du gjøre i vinterferien

VINTERFERIE: Det er dårlig med snø, men det er allikevel nok av ting å finne på i nærmiljøet i vinterferien. Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Den kommende uka er det vinterferie for skoleelever i Oslo. Vi har samlet noen tips til kortreiste aktiviteter som kan være artige for både små og store!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2020 kl 11:14

BYDEL SAGENE: Nesten en av fire nordmenn planlegger å ta vinterferie i år, det viser tall fra Virke Reiselivs befolkningsundersøkelse.

– Reiselysten er høy uavhengig av om man velger å reise til utlandet eller å være turist i eget land, sier Astrid Bergmål, leder i Virke Reiseliv.

− For de som blir hjemme er vinterferien en god anledning til å oppleve de attraksjonene man har rundt seg. Akvariet, museet, kinoen eller en av de mange gode restaurantene vi har i Norge. Jeg vil oppfordre de som blir hjemme til å benytte anledningen til å være turister i egen by eller bygd, sier Bergmål.

Uansett feriedestinasjon, er det samvær med familie og venner som er absolutt viktigste formål for vinterferien. Å utøve aktiviteter, som for eksempel ski- eller fotturer, og dyrke egne interessert scorer også høyt på formål med denne ferien, viser undersøkelsen.

Vet du hvorfor vi har vinterferie? Her kan du se hva Oslo skolemuseum har kommet frem til!


Til tross for en snøfattig vinter, er det er mye spennende å finne på i vinterferien i vår del av byen. Her er noen aktivitetsforslag fra oss til deg!

Bibliotek

Deichman Torshov har gratis vinterferieaktiviteter mandag til fredag, klokken 11:00 til 13:00, i vinterferien.

  • Mandag: Playstation med VR-Briller
  • Tirsdag: Bygg rakett med Lego Education
  • Onsdag: Fortsetter med bygging av rakett, og man lærer å kode den
  • Torsdag: Dekorer ditt eget handlenett med vinylkutter
  • Fredag: Alle lager mat sammen

Disse aktivitetene passer fra ca. 3. klasse og oppover.

Har du ikke vært innom biblioteket etter oppussingen? Her får du en smakebit!


Deichman Nydalen byr på blant annet fortellerstund, musikkglede og familielørdag med film. Se alle arrangementene på Deichman Nydalens nettside.

Skøyter

Det er et par muligheter til å gå på skøyter i nærmiljøet i vinterferien.

Man kan gå på preparert is på Bergbanen ved Ullevål stadion og på Voldsløkka. Sjekk åpningstider og reglement på Bymiljøetatens nettsider.

Storoisen foran Storo Storsenter er også en kunstisbane som er åpen for alle.

Se Oslo kommunes oversikt over skøytebaner her!

Markatur – med innlagt utsikt?

Temperaturmessig vil muligens denne vinterferien føles mer som en tidlig påskeferie? Det er stort sett meldt røde tall på gradestokken, frem mot siste helg i vinterferien, hvor det igjen kan krype under null. Og selv om den første helgen trolig starter med litt nedbør, skal det ifølge Yrs langtidsvarsel bli mye klarvær og sol utover uka.

Så hvorfor ikke ta en tur ut i marka? Det er nok noe skiføre å spore her og der i skogen i høyereliggende områder, men det er jo ikke noe galt i ta beina fatt også, kanskje med et lite bærbart akebrett under armen?

Start turen for eksempel ved på Grinda på Korsvoll, fra Brekke, i Maridalen eller ved Sognsvann og gå i retning Ullevålseter. Disse stedene kommer du deg for eksempel med buss 51 og 54, eller Sogsnvannsbanen.

Du kan også starte gåturen fra Langsetløkka eller Oset på Kjelsås, eller fra Grefsenkollen eller litt lenger nede ved Akebakkeskogen/Grefsenkollveien. Disse stedene kommer du deg med 25-bussen, 11B buss for trikk, eller 56/56B-bussen.


Mål for turen kan for eksempel være Ullevålseter sportsstue, eller Lilloseter. Sjekk åpningstider og tilbud ved alle markastuene i Oslomarka, her!

På Grefsenkollen er det åpent i OverOslo bar i helgene, og restauranten holder også åpent. Du kan se åpningstidene på Grefsenkollens nettsider.

Vil vil anbefale deg å ta med en matpakke, og finne veien ut til det fantastiske utkikkspunktet som ligger rett nedenfor den store parkeringsplassen på Grefsenkollen. Følg stien i enden av parkeringsplassen et lite stykke nedover, og den mest fantastiske utsikten over Oslo åpner seg for dine føtter! Ingenting er bedre enn å spise lunsj her! Sjekk denne saken, med beskrivelse og bilder av utsikten!

En liten avstikker fra parkeringsplassen på Grefsenkollen, og du belønnes med denne utsikten! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Og når du først er i området kan du jo besøke kulturminnet Haralds hytte i Grefsenåsen!

Og vil du enda lenger og ha enda mer utsikt, kan turen en tur med Gjøvikbanen til Snippen stasjon, og gå over Barlindåsen – omtalt som Lillomarkas svar på Besseggen!

Alpin

Vår nærmeste alpinbakke er Oslo skisenter i Grefsenkollen. Dit kommer du med buss 56 til Trollveiskrysset, buss 31 til Stig, eller buss 32 og 33 til Østreheimsveien.

Oslo skisenter holder åpent i alle sine bakker, og byr på fartsfylt moro hver dag, fra mandag til søndag.

Se mer om åpningstider, priser og utleie på Oslo skisenters nettsider.

Vil du lære deg å stå på slalåm, finnes det kurs. Vi har funnet dette tilbudet for barn og ungdom i alderen 6 til 14 år, som holdes av Furuholmen Friluft.

Full fart eller helt i ro? Det er mange aktiviteter å finne på for dem som er hjemme i vinterferien. Foto: Pexels / Pixabay.com (illustrasjon)

Innendørs hygge

Man trenger ikke å dra helt til Marka for å finne hyggelige turløyper og markastuer. Kanskje du vil gå en tur langs den flotte Akerselva? Hva med å starte på toppen på Kjelsås og gå ned til Hønse-Lovisas hus for en matbit og noe varmt å drikke? De har nemlig for første gang vanlige åpningstider hele vinteren, fra tirsdag til søndag klokken 11-17:00.

– Personlig synes jeg at det er om vinteren den lille stua kommer ordentlig til sin rett, med fyr i peisen, varm sjokolade og en varmende suppe. Det er ikke alle som kommer seg opp og ut i skauen, så dette blir som en markastue midt i byen, har eier Bendik Romstad tidligere fortalt lokalavisa.

Men frykt ikke! Selv om de har nytt og større utvalg, har fortsatt den kjente og kjære vaffelen en fast plass på menyen.

Og skulle du ønske å ta turen til en av de mange markastuene, kan du sjekke åpningstider og tilbud her

Hønse-Lovisas hus byr på hygge og peiskos! Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Museum

Museet der man kan prøve, trykke, teste og oppleve, Teknisk museum på Kjelsås, holder åpent hele vinterferien. Du tar deg dit med 11B buss-for-trikk til Kjelsås, buss 25- eller 54-bussen, eller toget til Kjelsås stasjon.

De byr på klimavennlige aktiviteter for alle i hele vinterferien. Bli med på klimavennlige verksteder eller tegn en fremtidsvisjon sammen med Flu Hartberg! Se hele vinterferieprogrammet på museets nettside

Arbeidermuseet i Sagveien 28 på Sagene holder åpent lørdager og søndager kl. 11-16. Her kan du oppleve historien om Akerselva, industrieventyrene og arbeiderbevegelsen.

Les mer på museets nettsider.

Det er mange museer i Oslo og omegn. Se denne oversikten på VisitOslo!

Sagene IFs aktivitetsuke

Sagene IF ønsker alle 1-4 klassinger velkommen til gratis aktivitetsuke i vinterferien. Mandag til torsdag kan barna få prøve seg i mange av idrettene, som bandy, tennis, innebandy, bryting og dans.

Aktivitetene går fra 10-14 hver dag, med tre ulike økter, samt lunsj. Dans og bandy er i klubbhuset og isbanen ved Voldsløkka, mens de andre idrettene er i Bjølsenhallen.

Sagene IF har alt av bandy- og skøyteutstyr tilgjengelig for utlån, men man kan gjerne bruke eget. I tillegg til dette trenger man treningsklær, matpakke og vannflaske.

Påmelding skjer hos AKS, eller via e-post til bernhard@sageneif.com, hvis man ikke er tilknyttet AKS. Oppmøte for dem som ikke tilhører AKS, er i Bjølsenhallen mandag klokken 10:00.

VM Voldsløkka

For aller første gang kommet et VM til bydel Sagene! VM i bandy for kvinner arrangeres på Voldsløkka, Frogner stadion og Bergbanen.

Her kan du se klokkeslett og hvilken stadion til de ulike kampene.

Billettpriser:

  • Dagsbilletter onsdag/torsdag Voldsløkka og Bergbanen 100 kroner
  • Norge – Sverige, torsdag på Frogner stadion, 200 kroner
  • Dagsbillett semifinaler 200 kroner
  • Dagsbillett finale/bronsekamp kroner 300
  • Barn kommer gratis inn!

Ung Metro

Fritidsklubben Ung Metro byr på forskjellige aktiviteter for 1. til 4. klasse, og 5. til 10. klasse, både på klubben på Bjølsen og andre steder i bydelen.

Se Facebook-siden for aktiviteter, sted og tidspunkt

Torshovdalen Aktivitetshus

Foreldre på Torshov og Ungdomstiltakene i Bydel Sagene arrangerer vinterferieaktiviteter. Blant annet trial, mekking, ballspill, film og grilling står på programmet.

Se Torshovdalen Aktivitetshus' Facebook-side for fullt program

Vet du om noe spennende som skjer i vinterferien, som ikke står på denne lista? Send oss en e-post til tips@sageneavis.no

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...