ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå er Mulegutten stamgjest hos Syverkiosken

SYVERKIOSKEN: Mulegutten har fått fast plass Foto: Janina Lauritsen

Den populære Syverkiosken spilte en viktig rolle da Øyvind Torseter skrev sin nyeste bok om Mulegutten.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.10.2018 kl 20:34

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

ILA: Fredag 26. oktober ble Øyvind Torseters nyeste bok Altmuligmannen, lansert utenfor Syverkiosken ved Alexander Kiellands plass.

Altmuligmannen er tredje bok om Mulegutten, som beskrives som en moderne Askeladd.

Nesten som en «ekte thriller»

«Altmuligmannen er en internasjonal storpolitisk thriller. Eller, ikke helt, da. Men boken har mange fine tegninger!» står det skrevet om boken inne på Cappelen Damms nettside.

– Mulegutten har fått jobb hos presidenten som altmuligmann. Han gjør en bra jobb og får beskjed om at han kan få bære atomkofferten til presidenten, forteller Torseter til Sagene Avis.

Og i boken virvles Mulegutten inn i et storpolitisk spill, nesten som i en «ekte thriller.»

ANNONSE

ALTMULIGMANNEN: Forfatter og illustratør Øyvind Torseter sammen med kona Une Kristin Hofgaard. Foto: Janina Lauritsen

Inspirert av den lokale pølsekiosken

Boken ble lansert utenfor den populære pølsekiosken, med taler, saksofonist, avduking av skilt og selvfølgelig massevis av pølser. Og ikke bare fordi forfatteren er glad i pølser.

– Pølsekiosken er et møtepunkt i boka, et mysterium blir oppklart her. Jeg ble inspirert av Syverkiosken ved at jeg sykler forbi her hver dag, og jeg trengte en pølsekiosk i boka.

Men det er allikevel ikke selve Syverkiosken som er skrevet inn i boka, påpeker han.

– Kiosken ligger ved havna og heter Havnekiosken pølser og båtutleie.

ANNONSE

Han syns Syverkiosken er et fantastisk sted, fortsetter han. For 25 år siden, da han var student, bodde han like i nærheten.

– Da jeg studerte bodde jeg rett her borte. Da spurte jeg om å få tegne skilt til butikkene rundt omkring her, for å tjene litt ekstra, men Syverkiosken trengte ikke et skilt. Derfor er det ekstra stas å endelig få avskilte Mulegutten her, sa han før alle fikk se Mulegutten henge på siden av kiosken - selvfølgelig med en pølse i hånda.

SYVERKIOSKEN: Erlend Dahlbo syns det er veldig moro at Syverkiosken har en rolle i Altmuligmannen Foto: Janina Lauritsen

– Få forunt å være så god

Øyvind Torseter er ikke bare kjent på hjemmebane, han er også en internasjonalt anerkjent illustratør og forfatter. Han har fått mange priser, både for egne bøker og for å ha illustrert andres. Han ble nettopp tildelt Deutscher Jugendliteraturpreis for sin første bok om Mulegutten.

– Dette er et godt gjennomtenkt og utført kunstnerskap. Det er få forunt å være så god. Det er ikke lett for alle her hjemme å vite hvor stor du er i utlandet. Så da er det min jobb å påpeke det, sa forlagssjef i Cappelen Damm, Ragnfrid Trohaug, i sin tale.

ANNONSE

SYVERKIOSKEN: – Nå er det pølsefest! Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE