Sagene Avis

Lager ny plan for Oslos byutvikling. Slik kan du delta

Foto: Christian Fredrik Borg

Kommuneplanens arealdel skal revideres. – Klimavennlig byutvikling og økt boligbygging står i fokus i arbeidet, og alle skal få gi innspill tidlig i prosessen, sier byråd for byutvikling Arild Hermstad.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO: Planprogram for kommuneplanens arealdel ligger på høring fra 9. november 2020 til 9. februar 2021.

Kommuneplanens samfunnsdel med byutviklingsstrategi ble vedtatt av bystyret i januar 2019. Nå skal den juridiske arealdelen revideres og tilpasses den vedtatte samfunnsdelen.

– Arbeidet starter nå. Vi har laget et forslag til planprogram som sier noe om hvordan arbeidet med ny arealdel skal organiseres. I denne tidlige fasen har publikum mulighet til å gi innspill til temaer og problemstillinger kommunen bør se nærmere på, hvordan medvirkningsprosessene organiseres og foreslå konkrete områder som kommunen bør vurdere nærmere i arbeidet, sier Hermstad (MDG).

Kommuneplanens arealdel er en langsiktig plan for hvordan byutviklingen i Oslo skal foregå. Arealdelen inneholder kart, bestemmelser og retningslinjer som skal legges til grunn for den mer detaljerte byutviklingen.

Først når planprogrammet er vedtatt av bystyret, vil arbeidet med selve arealdelen begynne. Dette arbeidet er omfattende og vil pågå over flere år.

Klimavennlig byutvikling og økt boligbygging

– Vi skal legge til rette for en god byutvikling i Oslo. Befolkningsveksten skal brukes som en mulighet til å legge til rette for en klimavennlig byutvikling og økt boligbygging, sier Hermstad.

Byen skal vokse innenfra-og-ut og langs banenettet der det er god kollektivdekning, i tråd med prinsipper for arealeffektiv og klimavennlig byutvikling. Det skal legges til rette for at det kan bygges flere tusen nye boliger i Oslo hvert år og hovedvekten skal realiseres innenfor tidligere næringsareal. I boligbyggingen skal det legges vekt på variasjon og kvalitet og på å ivareta befolkningens ulike behov, slik at det sikres plass i byen for alle. Det skal også legges til rette for et allsidig og innovativt næringsliv og gode bymessige og grønne kvaliteter.

Nye utviklingsområder og kollektivknutepunkter angitt i samfunnsdelen skal innarbeides i arbeidet med ny arealdel. I tillegg skal kommunen vurdere om det er behov for å definere nye utviklingsområder.

Medvirkning står sentralt

Byrådet er opptatt av gode medvirkningsprosesser og ønsker at publikum skal få muligheten til å komme med innspill allerede i en tidlig fase. Det vil bli arrangert et digitalt folkemøte torsdag ettermiddag 25. november der byrådet og Plan- og bygningsetaten vil informere om det videre arbeidet.


– Medvirkning står sentralt gjennom hele prosessen. Publikum skal få delta flere ganger underveis, men det er viktig for oss at folk får komme med innspill allerede nå. Det gjør oss bedre rustet til å utarbeide en god arealdel, sier byråden.

Senere i prosessen vil det bli arrangert folkemøte, bydelsvise møter, verksteder og fagseminarer m.m., slik at det vil bli flere muligheter for å påvirke arbeidet med den nye arealdelen.

Medvirkning med mange ulike målgrupper skal bidra til å ivareta viktige hensyn og øke kommunens kunnskapsgrunnlag. Forslag til planprogrammet, som nå ligger ute til høring, bygger videre på det medvirkningsarbeidet som lå til grunn for kommuneplanens samfunnsdel. Innspillene førte den gang til en rekke endringer av byutviklingsstrategien. Også disse innspillene tas aktivt med i arbeidet med revisjon av arealdelen.

Høring av planprogrammet fram til 9. februar 2021

Forslag til planprogram for kommuneplanens arealdel er på høring fra 9. november 2020 til 9. februar 2021.

Høringsutkastet ligger tilgjengelig på kommunens nettsider: www.oslo.kommune.no/kommuneplanens-arealdel


Her kan publikum også komme med innspill.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...