ANNONSE

Lan vil sponse birøkt, hønsehold og dyrkekasser i nabolaget

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg MDG. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

Rundt omkring i Oslo, og lanserer en ny tilskuddsordning. Alle kan søke.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2017 kl 10:16

ANNONSE

OSLO: Oslo kommune ønsker å fremme urbant landbruk og utlyser derfor en tilskuddsordning, som skal bidra til økt kunnskapsutvikling og mer urban landbruksaktivitet i Oslo.

– Urbant landbruk gjør Oslo grønnere, samtidig som det skaper møteplasser for inkludering og bygging av sosiale fellesskap. Derfor har byrådet opprettet en tilskuddordning som kan vekke til live grønne fingre, og bidra til flere spennende prosjekter som birøkt, hønsehold og dyrkekasser i nabolag rundtomkring i Oslo, ifølge byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Nguyen Berg og pressemelding fra Bymiljøetaten.

– Alle kan bidra til å skape en grønnere og varmere by, så jeg oppfordrer alle med bostedsadresse i Oslo til å søke, fortsetter hun.

Om tilskuddet

Alle sameier, borrettslag og personer med privat bostedsadresse kan søke om tilskudd fra den totale potten på to millioner kroner.

– Vi ønsker å støtte parsellhager, oppføring av dyrkingskasser, bikuber, hønsehus og lignende aktiviteter i Oslo. Hensikten er å øke kunnskapen om økologisk dyrking og matglede, videre fra Lan og byrådsavdelingen.

Som fortsetter.

– Vi tror at det å dyrke i felleskap skaper arenaer for dialog, integrering og trivsel i byen vår. I tillegg bidrar det til et grønnere miljø og at folk kommer nærmere naturen og lærer mer om hvor maten kommer fra.  

Hvordan søke?

Søknadsfristen er 1.april 2017. Søknadsskjema finnes på Oslo kommunes hjemmesider.

Det blir også et informasjonsmøte om tilskuddsordningen torsdag 9.mars kl 16. 30 i Bymiljøetatens lokaler på Hasle - Karvesvingen 3.

LES MER: