– Lørdag kan du smake på suppa vår

Gresskarsuppe på gang på Sagene. Foto: Sadie Lawler

– For da er det markedsdag på Sagene, og gresskarsuppa vår skal være klar.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2017 kl 14:51

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Høsten bringer med seg så mye: deilige farger i bladene, flotte solnedganger, kjølige kvelder inne, den første tenninga av peisen, og deilige råvarer.

Blant disse så er gresskar noe alle forbinder med høsten. Men dessverre er det mange som synes grønnsaen er litt hard, tøff og noe uhåndterlige.

Ikke fortvil, vi hjelper deg. Ukens oppskrift vil holde deg varm på høstens første kjølige kvelder, og er proppfull av gode ting som vil holde høstens mindre hyggelige følge – forkjølelsen – langt unna.

Kremete deilig høstsuppe (varier forholdene etter smak, det er ingen fasit her)

  • 2 hokkaidogresskar
  • 2 flaskegresskar
  • 1 kg gulrot
  • 0,5 kg poteter
  • 3-4 små løk
  • 2 bokser kokosmelk (ikke finn på å bruke lett her)
  • fersk ingefær
  • salt
  • pepper
  • muskat
  • kardemomme
  • koriander

Inn i ovnen

Del hokkaidogresskarene i to og ta ut frøene, og legg de flate på et bakeark i ovnen med litt olje på.

Stek på 200C i ca. 45 minutter, til de blir myke. Skrell flaskegresskarene og ta ut frøene, og kutt dem i biter.

Ha dem i en gryte. Del opp gulrot, potet, og løk og ha oppi gryta. Fyll med vann og en god klype salt til det dekker alt og sett på å koke.

Putrer

Her har vi brukt Wonderbag og bare latt det stå og putre til vi var klare for å spise. Har du ikke Wonderbag kan du bare la det stå på komfyren i ca 1-1,5 time på middels varme - det må koke men ikke fosskoke.

Mykt

Når alt er mykt heller du ut vannet - du kan spare det som base til kraftkoking hvis du vil - og har kjøttet fra hokkaidogresskarene oppi. Ha kokosmelken oppi gryta, og tilsett krydder etter smak. Ha heller i litt for lite så kan du heller krydre mer etterpå.

Bruk stavmikser til du har oppnådd ønsket konsistens.

Ingefær

Skrell ingefæren og rasp det opp. Bruk så sil eller osteklede/nøttemelkpose til å få ut safta, og ha det i suppa. Tilsett litt mer krydder om du føler for det. Fersk ingefær og økologiske krydder av høy kvalitet er proppfulle av antioksidanter!

Vi har valgt å ha litt bakt skinke oppi suppa. Du kan også bare servere den med ferskt brød, gode pølsebiter, eller hva du måtte ha lyst på! Den er nydelig alene.

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...