Sagene Avis

Beboerne ved Sæveruds plass er lei:

– Man blir gjennombløt hver gang bussen stopper

Lasse har bodd her i mange år, og har irritert seg over stoppet siden det dukket opp. Han er ikke den eneste. Foto: Stella Oter Lindeberg

Busstoppet på Sæveruds plass er noe litt utenom det vanlige, og det kan bli ganske utrivelig å stå der når det regner. Stoppets nabo, Lasse Bjølgerud, synes det blir for dumt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2021 kl 16:39

TORSHOV: Slitt fortau, lave kantsteiner, og en uheldig vinkel på veien, fører blant annet til store ansamlinger av vann langs fortauskanten på busstoppet Sæveruds plass, og nabo Bjølgerud er ikke den eneste som har opplevd å bli dynket når bussen stopper.

Ruter har heller ikke tenkt å sette opp leskur, som lovet i fjor.

Håpløst

Det hender visstnok at vannet når helt opp til søppelkassa. Foto: Stella Oter Lindeberg

– Dette må være byens dårligste holdeplass.

Bjølgerud peker på stoppet, og man ser at det allerede har dannet seg store vannpytter langs fortauskanten, til tross for at det bare har vært et par drypp.


– Noen ganger er vannet helt opp til søppelbøtta, og de buskene der var mye større før. En gang sto jeg der og fikk vann på meg. Da sendte jeg e-post til Ruter og spurte om hvem som skal betale for rens av buksene mine, men de mente at det ikke var de som hadde ansvar.

Områdets ujevne asfaltering gjør det også vanskelig å bruke stoppet for noen. Bjølgerud mener at det nesten er umulig å komme om bord i bussen med rullestol eller barnevogn.

– Jeg skjønner ikke at det går an. Det er helt håpløst, og det er heller ikke noe sluk her.

Men den interessante asfalten forteller oss at det har blitt gjort forsøk på å løse problemet før, uten hell.

– Hver vår, kommer Vegvesenet kjørende, og jeg tenker «Ja! Nå skal de endelig fikse det». Det skjer ikke. De lapper på enda litt mer asfalt, også drar de igjen. Man ser at asfalten bare blir skjøvet lenger og lenger opp på fortauet.

Hverken løsning eller leskur

Den andre siden av veien er heller ikke perfekt. Lasse pleide å være leder i dette byggets sameie, og det var stadig vekk problemer med vann som presset på kjelleren. Foto: Stella Oter Lindeberg

I fjor vinter kom ruter med gladnyheten om at Sæveruds plass skulle få leskur, hvis alt gikk etter planen. Det gjorde det altså ikke.

– Ruter er svært opptatt av å dekke publikums behov på best mulig måte, og har oppgradert 200 lehus i Oslo de siste årene. Vi har også undersøkt muligheten for utbedringer på Sæveruds plass. Dessverre er det for trangt i den ene retningen. I motsatt retning er kostnadene for å kunne bygge lehus vurdert til å være for høye, sier Ruters pressevakt.

Ruter forteller også at det kun er selve stoppet som er deres ansvar – det er Bymiljøetaten som tar hånd om vedlikehold og asfaltering, men de har heller ingen store planer for holdeplassen.


Sæveruds plass står ikke på planen vår for reasfaltering nå, men vi vil sende bort lappebilen for å bøte på det verste, sier etatens presseansvarlig.

Bjølgerud er ikke fornøyd med svaret:

– At det går an, det er jo det de alltid gjør. Det er helt vanvittig, sier han til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...