Sagene Avis

Maria vil ha et samarbeid mellom korpsene og renovasjonsetaten

KULTURLIVET: Leder av Miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen, Maria Varteressian (Ap), inviterer korpsene og Renovasjons- og gjenvinningsetaten til idémyldring. Foto: Privat

Leder av miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen, Maria Varteressian (Ap), mener det er mange tiltak man kan gjøre for å sørge for et levende kultur- og idrettsliv på den andre siden av krisen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2020 kl 16:22

BYDEL SAGENE: – Nå sliter jo kulturen og frivilligheten. Kulturministeren har vært lite synlig og det har latt kulturlivet blø i Norge generelt og kanskje enda mer på steder som i kulturbydelen Sagene, sier leder av miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen i Bydel Sagene, Maria Varteressian.

Hun mener det er viktig å sette alle kluter til for å sørge for at vi har et levende kultur- og idrettsliv på andre siden av denne krisen. Og hun mener det er en rekke tiltak og initiativer som kan gjøres.

Oppfordrer til å støtte idrettslagene og bedrifter

Hun oppfordrer folk til å melde seg inn i de lokale idrettslagene eller støtte ekstra mye oppom de lokale forretningene som nå sliter. Bakgårdskonsertene i regi av bydelen har vist seg å være en stor suksess, sier hun og legger til at dette må bydelen fortsette med.

– Mye kan gjøres, og denne uken er vi lokalpolitikerne i miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen klare for å møtes igjen for første gang siden krisen brøt ut. Vi skal nå brette opp ermene og sette kurs ut til andre siden.

Korpsene går glipp av sine største inntektskilder siden loppemarkedene er avlyst. Derfor har hun fått en idé nå som mange pusser opp og tømmer bodene sine.


Digitalt loppemarked

Politisk og administrativt må vi kunne finne frem til en kobling som muliggjør gjenbruk, altså ting folk uansett ville gitt fra seg, til inntekt for korpsene, som de kan selge på for eksempel et digitalt loppemarked, foreslår Varteressian.

– Kanskje skulle bydelen satt opp en ordning der vi et par ganger i måneden kjører og plukker opp gjenstander hos folk i bydelen som gjerne donerer ting bort? sier hun og fortsetter:

– Det er jo så mange som pusser opp og gjør vårrengjøringen nå for tiden der de gjerne vil gi bort ting som fremdeles er fine, men som de ikke vil ha lenger. Dette kan da, i samarbeid med korpsene, koordineres sånn at de får det levert og registrert. Jeg inviterer korpsene og renovasjonsetaten til å være med på å idémyldre om dette sammen.

Varteressian tok opp forslaget i komitémøtet 29. april. Det har foreløpig ikke kommet et vedtak i saken.


– Administrasjonens hovedutfordring om dagen er at man er veldig presset på midler, og vi måtte prioritere hardt i budsjettene fremover. Arbeiderpartiet vil likevel jobbe videre med denne saken og se hva vi kan få til. Her må det nok litt dugnadsånd til. Vi har uansett et sterkt ønske om å gjøre det vi kan politisk for å hjelpe på situasjonen. Arbeiderpartiet på Sagene ser videre på dette! sier komitélederen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...