Én fugl og én halvtime = tre middager, noen matpakker og null matsvinn

Én kylling og én halvtime. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Hjemmelaget, næringsrik mat, og uten å bruke hele dagen på kjøkkenet.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2017 kl 09:19

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Ingenting er bedre enn å vite at du gir familien hjemmelaget, næringsrik mat. Jo, en ting er bedre. Å gjøre det når du ikke har måttet bruke hele dagen på kjøkkenet.

Hel kylling er løsningen. Det er enkelt, saftig og passer til det meste. Lag det på vår måte så er halvparten av ukens måltider i boks, og du har knapt brukt en halvtime på kjøkkenet.

Og du kan i tillegg skryte av langtidstrukket kraft, som er proppfullt av næringsstoffer for både store og små.

DAG 1

Helstekt kylling i leirgryte
1 økologisk kylling
2 purre
5 løk
2 paprika
4 maiskolber
krydder (vi har brukt en egen sitronpepperblanding)
smør

Ha leirgryta i vann i 5-10 minutter (du kan også bruke jerngryte, eller vanlig form med lokk eller folje over), varm ovnen til 220 grader. Smør inn kyllingen med smør og krydder, kutt opp alt bortsett fra maisen og dander under og over kyllingen. Ta på lokket og ha i ovnen i 90 minutter. Kok opp vann med litt salt og ha maiskolbene oppi i 15 minutter.

Middagen er lår, vinger, grønnsakene og maisen. Ha litt smør og salt på maisen. Nam. Legg resten av kyllingen (og mais hvis det er noe til overs) i kjøleskapet. Gjør det samme med safta som har sivet ut.

DAG 2

Kyllingsalat
Kyllingrester
Salat
Tomater
Paprika
Maisrester (skrell av kolben)
Ekstra virgin olivenolje
Salt og krydder

Varm kyllingbrystene i ovnen. Kutt opp alle ingrediensene, legg kyllingen over, dryss olje og krydder på, og server. Enkelt og kjempegodt! Her er det alltid noe kyllingrusk igjen. Spar på både det og skroget.

DAG 3

Kraftsuppe (dette gjør du egentlig på dag 2 etter fortært middag)
Kyllingskrog
Grønnsaker etter smak
Chiliflak
Kimchi

Ha skroget i en gryte med vann og litt eplesidereddik, kok opp under lokk til hele gryta blir skikkelig varm. Fint å bryte opp beina litt hvis du kan. Putt gryta i Wonderbag, og gi det et nytt oppkok neste morgen. Du kan la det putre i 12-72 timer, avhengig av hva du har tid og lyst til.
Når du er klar for middag steker du/koker du grønnsakene du har lyst på, og har det, den safta etter dag 1, og kyllingrestene oppi den silte krafta. Ha i litt salt, chiliflak, og server med kimchi ved siden av. Tar man kimchien oppi etter suppen har begynt å kjøle seg ned litt beholder man de gode bakteriene og mer av smaken.

RESTEN

Det blir garantert rester, ennå etter alt dette. Kyllingsalaten og suppa er perfekt til lunsj, eller bland litt kyllingrester med hjemmelaget majones (se tidligere spalte) og ett egg. Perfekt niste!

Kyllingen vi brukte her var selvfølgelig fra vår egen butikk, den veide ca 2,5 kg og kosta oss drøyt 400,- Dette føles for mange som en høy pris for en kylling, men når den gir tre gode middager, og flere småmåltider, er det absolutt ikke så ille, og enda bedre er det når du faktisk bruker hele fuglen og ikke noe går til spille – også smaker det jo fantastisk! 🙂

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...