ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå åpner flerbrukshuset igjen

ÅPNER: Flerbrukshuset i Kyrre Grepps gate åpner igjen tirsdag 13. august. Foto: Janina Lauritsen

Flerbrukshuset i Kyrre Grepps gate 32 åpner igjen tirsdag 13. august.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2019 kl 20:51

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

HAARKLOUS PLASS: Flerbrukshuset har vært stengt siden brannen 18. mars i år.

– Så langt vet vi at leiligheten der brannen startet og oppgangen er utbrent, og at de øvrige fem leilighetene i oppgangen har røyk- og vannskader. Værestedet (flerbrukshuset, journ. anm) i Kyrre Grepps gate 32 har også røyk- og vannskader, og vil trolig måtte være stengt til mai/juni, sa kommunikasjonsdirektør i Boligbygg Oslo KF, Kristin Øyen, dagen etter brannen.

Mer arbeid enn antatt

Carina Henske, kommunikasjonssjef i Bydel Sagene informerte etter brannen at flerbrukshuset måtte fuktsaneres og at det måtte skiftes himling og takplater.

Tirsdag 13. august, fra klokken 9-14, blir første åpningsdag i Kyrre Grepps gate 32 etter brannen, et par måneder senere enn det som først ble antatt.

Det er Boligbygg som har hatt ansvaret for utbedringen, og det ble mer å gjøre enn det de først trodde.

ANNONSE

– Det var primært alvorlige fuktskader i lokalene der etter brannen, som blant annet har måttet stå og tørke. Lokalet var for så vidt klart for bruk rett før sommerferien, og åpner derfor igjen nå, sier kommunikasjonsdirektør i Boligbygg Oslo KF, Kristin Øyen.

Bydelen har i mellomtiden hatt tilbud i nabobygget.

– Vi har hatt åpent i en av leilighetene rett over gata. Det har vært mange brukere der, men de gleder seg til å komme tilbake til Kyrre Grepps gate 32, sier Kari Nybråten, leder for psykisk helse og rusteam og ansvarlig for flerbrukshuset.

Flerbrukshuset

På dagtid i ukedagene er flerbrukshuset bydelens hus. Da er fire av bydelens tjenestesteder samlet under samme tak, og tanken er at de skal møte brukerne og beboerne der de er. Det er enhet for psykisk helse og rus, bomiljøteam, ungdomsteam og kultur- og nærmiljøenheten.

Lokalet blir i hovedsak benyttet som treffsted for beboere med utfordringer innen rus og psykisk helse.

ANNONSE

Her foregår støttesamtaler, aktivisering og mulighet for å få om et godt måltid. Bomiljøteamet tilbyr rådgivning og hjelp til å kontakte lege, skole og andre offentlige instanser.

På kveldstid og i helger åpnes huset for beboere og frivillige organisasjoner, som skal få bruke lokalet gratis til nærmiljøarrangementer, kurs og kulturformål. Slik skal lokalet være et tilbud som kan bidra til aktivitet som ellers ikke ville blitt gjennomført eller lagt til dette området.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE