ANNONSE

Budsjett 2018:

Nå får også 2. klassingene gratis skolefritidsordning

Fernanda Nissen skole er en av skolene i Bydel Sagene som får gratis AKS også for 2. klassingene. Her fra åpningen av skolen i 2016. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Tilbudet om gratis aktivitetsskole ønsker byrådet nå at utvides til å gjelde alle 2. klassinger i Bydel Sagene fra skolestart 2018.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

SAGENE: Det kommer frem i Oslo byråds budsjettforslag for 2018.

Fra i høst fikk alle skoler i Sagene innført gratis halvdags aktivitetsskole for alle førsteklassingene.

– Jeg er kjempeglad. Dette har vi ventet på og trodde det først skulle komme i 2018. At det kommer alt nå i revidert budsjett er jeg veldig glad for på vegne av alle barna i bydel Sagene, uttalte bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (AP) den gang.

Tilbudet utvides

Byrådet vil i 2018 utvide den nye aktivitetsskolen til elever på 2. trinn på alle de fem barneskoler i Sagene. Det betyr gratis deltakelse etter skoletid og høyere kvalitet på tilbudet.

– Den nye aktivitetsskolen gir gratis deltakelse for elevene etter skoletid, og har et innhold bestående av læringsaktiviteter, språktrening, lek, sosialisering og fysisk aktivitet, i tett samarbeid med skolen, idrett og frivillighet. Foreldre har mulighet til å øke til heldagsplass som gir rett til opphold før og etter skoletid, står det i forslaget.

Skolene i Sagene tilbudet gjelder for:

  • Nordpolen skole
  • Fernanda Nissen skole
  • Sagene skole
  • Lilleborg skole
  • Bjølsen skole

Byrådet har satt av midler slik at den nye aktivitetsskolen også utvides til 3. trinn i 2019 og 4. trinn i 2020 på skolene i Sagene.

– Til sammen 9300 elever på 67 skoler i hele Oslo vil fra neste skoleår kunne få leke og lære på AKS uten at det skal avhenge av foreldrenes lommebok, sier byråd for oppvekst og kunnskap, Tone Tellevik Dahl, i en pressemelding.

Gjenstand for debatt

Tidligere har vi omtalt aktivitetstilbudet hvor saken har skapt mye debatt på Facebook-sidene til Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke, fordi det er bydelen barna bor i, ikke foreldrenes inntekt, som legges til grunn for hvem som får gratis AKS.

Debatten kan du lese mer om her.

Ordningen med gratis Aktivitetsskole (AKS) utvides til i alt 67 av Oslos 106 skoler. Det omfatter skolene i alle bydelene byrådet lovte i byrådserklæringen (Groruddalsbydelene, Oslo sør og indre by – deriblant Bydel Sagene, og enkeltskoler i Østensjø). I tillegg utvides nå ordningen også til bydelene St. Hanshaugen og Frogner.
LES OGSÅ:

Budsjett 2018: Byrådet foreslår penger til ny skole på Voldsløkka

Budsjett 2018:– Dette har vi kjempet for i mange år

Budsjett 2018: Slik vil han bruke 71 milliarder kroner

Nøkkelord