ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nå har naboene og HvaSkjer hatt møte

Kulturslottet Soria Moria, med blant annet utestedet HvaSkjer. Foto: MINA HAUGLI

– Naboene er godt fornøyde med tiltakene Hva Skjer har gjort, ifølge mekler og lokalpolitiker Jørgen Foss (Ap), og forteller videre om fremtidige tiltak for å skape mer nattero i området.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2017 kl 19:14

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TORSHOV: Etter naboer til utestedet HvaSkjer på Torshov har klaget på støy ved utestedet, ble det avtalt møter mellom Hva Skjer og naboene, med lokalpolitiker Jørgen Foss (Ap) fra Bydel Sagene som mekler.

Her kan du lese om en av naboenes tidligere reaksjoner

Mandag kveld ble årets andre møte arrangert, etter det første ble initiert av nevnte Jørgen Foss (AP) før sommeren. Denne gangen var det Hva Skjer som inviterte nabobygårdene.

– Vi ønsker først og fremst å legge tilrette for brobygging og god dialog med våre naboer, sier Ann-Jeanette Rustad fra Hva Skjer til Sagene Avis i forkant av møte. Men det var ikke ønske om å ha pressen tilstede på møtet i går, tirsdag.

Fornøyde naboer

Men ifølge mekler Jørgen Foss, ble det et bra møte.

ANNONSE

– Rundt femten naboer møtte opp, og de var alle enige om at Kulturslottet Soria Moria er et bra tilbud for nærmiljøet. I tillegg var naboene stort sett fornøyde med tiltakene Hva Skjer har gjort i forhold til støy, oppsummerer Foss til Sagene Avis fra gårsdagens møte.

– Naboene ga Hva Skjer mye skryt for deres håndtering av inngangskøene, og de andre tiltakene de har gjort for å håndtere støy. Mitt inntrykk er at Hva Skjer tar naboene på alvor, og at de ønsker å leve sammen med naboene, fortsetter Foss.

Støy når utestedet stenger

Likevel er det ting naboene ønsker at utestedet kan gjøre bedre. Foss forteller at naboene selv også kom med konstruktive forslag til løsninger.

– Men når skal utestedet stenge, det er naboene veldig opptatt av. Ved stengetid hoper det seg opp med biler og taxier utenfor i Trøndergata og Krebs gate, som gir en del støy. Her kommer bydelen til å spille inn forslag til Bymiljøetaten, for å be de se på hvilke muligheter som kan gjøre situasjonen i Trøndergata bedre.

Et av tiltakene Foss nevner, som kan gjøre situasjonen bedre er å gjøre Trøndergata og Krebs gate enveiskjørt, eller stenge for innkjøring i helgene. Les mer om det her.

ANNONSE

– Naboene foreslo å benytte parkeringsplassen ved Kiwi, som ikke brukes nattestid i helgene. Dette er noe Hva Skjer skal ta opp med Norgesgruppen for å se om det er mulig å få til, så ikke biler hoper seg opp utenfor utestedet når det stenger.

Les Foss sin tidligere uttalelse i saken her.

– Jeg vil rose både naboene som kommer med konstruktive forslag, og Hva Skjer som ønsker god dialog med sine naboer, avslutter Foss som kan fortelle at partene har blitt enige om å møtes annenhver måned fremover.

LES OGSÅ:

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE