Sagene Avis

– Nå har vi ikke bare en grå vegg å se på

SPENNNENDE: Barna i Espira Grefsen stasjon barnehage syns det er veldig spennende med nye veggmalerier. Foto: Janina Lauritsen

Den store murveggen hos Espira Grefsen stasjon barnehage har fått fem flotte veggmalerier.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

GREFSEN STASJON BARNEHAGE: – Det har blitt brukt en del tid på denne veggen. Dette blir bra, nå er det ikke bare en kjedelig grå mur lenger, sier styrer Tone Mila.

Fem studenter fra Kunsthøgskolen i Oslo begynte med prosjektet i slutten av juni.

Kjempefornøyde

– De har laget hver sin dekorasjon, men de har en sammenheng. «Spira», maskoten til Espira, går igjen.

– Nå skal vi åpne den fine veggen som ikke er grå lenger! Vi skal klippe snora, så kan dere få se på den, sa Mila før barna fikk åpne kunstveggen.

ÅPNET: Barna fikk klippe snora og åpne området med veggmaleriene. Foto: Janina Lauritsen


Om det var tanken på isen de skulle få etterpå, eller om det var at de ikke har fått være inne på omtrådet siden juni, vites ikke, men barna kunne hverken ha hylt høyere eller løpt fortere inn på området.

Både barn og voksne så ut til å være kjempefornøyde med de fine veggmaleriene de har fått. De pekte, lo og hadde allerede historier til alle dyrene og figurene på veggen.

FØRSTEMANN!: Barna hylte av glede da de endelig fikk lov til å komme inn på området. Foto: Janina Lauritsen

Ville lage noe fantasifullt

Joel Correia er en av studentene som har pyntet opp veggen.

Han har laget en eventyrskog med en flyvende fisk, «Spira» som flyr på en snegle og en dykker.


– Det ville ta mye tid og maling å fylle hele bakgrunnen, så fikk jeg idéen med å ha trær fra bunnen til toppen. Da trengte jeg ikke å fylle opp hele veggen, sier han.

– I gruppa bestemte vi at det ville bli fint å bruke maskoten. Jeg likte idéen med å gjøre noe fantasifullt, så kom jeg på idéen med å lage den flyvende sneglen. Barn liker snegler, jeg har en sønn på fire år som syns de er morsomme.

– Jeg syns det var veldig morsomt å jobbe med dette, sier Joel Correia.

KUNSTNER: Joel Carreia er en av fem studenter fra Kunsthøgskolen i Oslo som har laget veggmaleri Foto: Janina Lauritsen

STYRER: Tone Mila Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...