Sagene Avis

Nei, det er ikke spy som forårsaker lukten ute nå

VOND LUKT: Det er ikke hundebæsjen sin feil at det lukter ekkelt på Voldsløkka Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Det er nok hverken spy eller hundebæsj som har skylden i at det kan lukte vondt ute nå.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 10:49

VOLDSLØKKA: Folk lurer på hvorfor det lukter så forferdelig ute. Er det oppkast det lukter? Hundebæsj, kanskje?

Etter å ha blitt tipset om den ekle luka, tok redaktøren av Sagene Avis seg en tur til Voldsløkka for å undersøke saken – og lukten slår en i ansiktet! Men bæsj, det er det nok ikke!

I en tidligere artikkel kom Aftenposten med svaret:

"Lukten skyldes smørsyre, som er et produkt av en gjæring som skjer uten at luft er til stede. Det lukter som oppkast. Det lukter veldig stygt. Du kjenner det med en gang — en ekkel, råtten lukt" sa forsker ved Bioforsk, Marit Jørgensen til NTB.

Grunnen til at dette oppstår, er nemlig det tykke islaget over plantene.


"Når isen legger seg oppå planter, hindrer den både at oksygen kommer til og at avfallsstoffer slipper ut. Effekten er litt den samme som når man legger plastikk over noe. Plantene trenger oksygen for å ånde, og da bruker de opp det oksygenet som er til stede under isen"

Videre skrev Aftenposten at fenomenet kalles isbrann, og er en konsekvens av en ustabil vinter. Hvis det setter seg tele i jorda og det kommer mildere vær med regn og smelting av isen, vil ikke vannet ha noe sted å gjøre av seg på grunn av den frosne jorda. Da begynner isen å bygge seg opp.

Selv om det ikke har vært spesielt mildt i det siste, så har i hvert fall sola tittet frem. Med andre ord er alt slik det skal være.

LES OGSÅ:

Eminem kommer til Voldsløkka


Voldsløkka kan bli anleggsområde

ÆSJ: Det lukter vondt! Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...