ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Nyåpnet blomsterbutikk vil gi barna grønne fingre

SAGENE BLOMSTER: Young Won Han Brekke inviterer barna inn i butikken! Foto: Janina Lauritsen

Young Won Han Brekke, eieren av nyåpnede Sagene Blomster, inviterer barna til å komme innom for å lære seg hvordan man tar vare på blomstene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2018 kl 17:24

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Mandag 12. mars åpnet Young Won Han Brekke Sagene Blomster i Stockfleths gate 58 B.

– Jeg syns det er veldig fint å være her! Jeg lette ganske lenge etter lokale i området, forteller hun.

Det var blomsterbutikk i Stockfleths gate 58 B før hun tok over, men den var stengt en god stund.

– Jeg trodde det var åpent i denne butikken, derfor var jeg litt skeptisk til å åpne en ny blomsterbutikk i nærheten. Men så fant jeg ut at den hadde vært stengt lenge, og jeg tok over!

BLOMSTER: Han Brekke har flotte vårfarger i butikken. Foto: Janina Lauritsen

ANNONSE

Han Brekke kjenner området godt. Hun har nemlig bodd på Sagene, rett rundt hjørnet for butikken.

Hun traff ektemannen, Harald Brekke, mens hun studerte i Frankrike. De flyttet tilbake hit i 1997 og deres første leilighet lå i Det Rivertzke kvartal, også kjent som «River'n», der Haralds bestefar var gårdsbestyrer på 70- og 80-tallet. Derfor syns Han Bakke det er ekstra koselig å ha åpnet blomsterbutikken sin her.

– Da vi bodde her var det en eldre dame som drev denne butikken. Jeg håper hun lever, jeg har lyst til å møte henne, forteller hun og fortsetter:

– Det var mange eldre her da vi bodde på Sagene, men wow, nå er det mange unge! Jeg må ha ungdommelige trender i butikken min, da!

ÅPNINGSFEST: Sagene Blomster hadde åpningsfest med konsert lørdag 17. mars. Her ser vi Ina og Anna Han Brekke. Foto: Privat

ANNONSE

Og Han Brekke vil også ha barna inn i butikken sin. Hun inviterer dem til å stikke innom for å lære om blomster og planter. Det spiller ingen rolle om man kjøper blomstene eller tar med hjemmefra, forteller hun mens hun viser frem kommoden i hjørnet av butikken. Skuffene er fylt med jord og Leca-kuler. For rundt 15 kroner, det kommer an på hvor mye jord eller leca som brukes, kan de få pottet om, stelt og lært mye om plantene sine.

– Jeg forteller dem om plantene, hva de trenger og at de skal vannes regelmessig. Jeg vil lære barna en god vane, det er en liten pedagogisk tanke. Barna skal ikke bare være på internett!

– Her kan barna gjøre som de vil, foreldrene slipper å tenke på søl og barna får kunnskap om blomster og planter, forteller hun videre.

Og etter at de har tatt med blomstene hjem og tatt vare på dem, ønsker Han Brekke at barna kommer tilbake med bilder.

– Jeg håper de kommer, de kan komme når som helst!

ANNONSE

INVITERER BARNA: Han Brekke inviterer barna til å komme innom for å lære om blomster og hvordan man steller dem. Foto: Janina Lauritsen

LES OGSÅ: For ikke lenge siden åpnet også Maribeth's Blomster på Bjølsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE