Sagene Avis

Nytt dødsfall på det lokale sykehjemmet

En smittet beboer døde torsdag denne uken. Foto: Terje Pedersen / NTB

En beboer ved Akerselva sykehjem, som var syk med covid-19, døde torsdag 19. november.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2020 kl 17:28

BJØLSEN: En beboer ved Akerselva sykehjem, som var syk med covid-19, døde torsdag 19. november, informerer Sykehjemsetaten fredag kveld.

Totalt er det 38 beboere på sykehjem i Oslo som er døde som følge av covid-19.

– Beboere på våre langtidsinstitusjoner rammes spesielt hardt av pandemien. Snittalderen på beboerne ved sykehjemmene i Oslo ligger på rundt 85 år, og de fleste har flere sykdommer, sier etatsdirektør Helge Jagmann i Sykehjemsetaten i en pressemelding.

– De siste ukene har vi sett at flere medarbeidere blir smittet på lik linje med at smitten øker i befolkningen generelt. Det ble registrert 241 nye smittetilfeller i Oslo i går. Dessverre merkes også smitteøkningen i Sykehjemsetaten hvor det i går ble registrert covid-19 hos åtte nye medarbeidere og to pasienter med korttidsopphold på helsehus. Å få ned smittepresset i byen er det viktigste bidraget hver og en av oss kan gjøre for å beskytte de sårbare gruppene, sier Jagmann.

Denne ukens dødsfall ved Akerselva sykehjem er, etter det Sagene Avis kjenner til, det andre tilfellet.Det første dødsfallet skjedde i april.


Tiltak

Sykehjemsetaten har iverksatt en rekke tiltak for å redusere smitterisikoen ved sykehjem og helsehus.

Sykehjemsetaten viderefører de tiltakene som er innført og innfører et nytt tiltak. Grunnen er det fortsatt store smittepresset i befolkningen.

  • Alle medarbeidere på institusjoner bruker munnbind
  • Bydelenes saksbehandlere, tilsynsutvalg, revisjoner og andre må finne digitale måter å kommunisere med sykehjemmene på
  • Trivselstiltak og arrangementer som gjennomføres med interne bidragsytere, skal organiseres slik at avdelinger/kohorter på sykehjemmet i minst mulig grad blandes
  • Det innføres testing av ansatte som har vært i karantene pga. påvist smitte hos husstandsmedlemmer, før de kommer tilbake på jobb
  • Personer bør ikke komme på besøk på helsehus og langtidshjem, hvis de innenfor de siste 10 dager har vært nærmere enn 1 meter til personer over 13 år i sosiale sammenhenger, utover de de bor sammen med. Det skal heller legges til rette for digitale besøk
  • Studenter i praksis oppfordres sterkt til ikke å jobbe flere steder, enn på den institusjonen de er i praksis på. Institusjoner som har studenter i praksis bes om å ta initiativ til at studentene kan ta flere vakter der, i stedet for å at de jobber på flere steder Fra tidligere er det slik at ansatte som hovedregel kun skal arbeide på én institusjon
  • Arrangementer med eksterne bidragsytere innendørs stoppes så lenge Oslo-reglene opprettholdes
  • Beboere som reiser på besøk hjem/inn til nærstående (middag/overnatting) skal som hovedregel i 10 dagers karantene når de kommer tilbake.

54 medarbeidere er smittet

Den 20. november er det registrert at det for tiden er 54 medarbeidere smittet av covid-19, blant rundt 10.000 medarbeidere på Sykehjemsetatens institusjoner. De er fordelt på 25 institusjoner og 165 medarbeidere er i karantene. Det er for tiden fire beboere ved Oslos sykehjem som er smittet med covid-19.


Fra midten av mars er det gjennomført over 9.700 tester av beboere og over 11.300 tester av medarbeidere. På Kommunal covid-19-behandlingsenhet for hjemmeboende pasienter med covid-19-smitte er det nå 14 inneliggende pasienter. Åtte covid-19-syke pasienter er døde.

38 (+ én som døde på sykehus) beboere på sykehjem er døde som følge av covid-19.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...