Sagene Avis

Jobber med ny turveiforbindelse her

Her planlegges turveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

En snaut 300 meter lang gangvei skal binde sammen Hans Nielsen Hauges gate og bebyggelsen nærmere Sandaker og Storo.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ÅSEN/SANDAKER: Tiltakshaver er Grefsen Utvikling AS har gjennom Sweco søkt om rammetillatelse for etablering av en offentlig turvei, med tilhørende overvannshåndtering langs bebyggelsen, fra Hans Nielsens Hauges gate til Borger Withs gate.

Videre vil det etableres et mindre grøntareal langs nordre del av turveien, som en naturlig overgang til tilgrensende eiendom, står det i søknaden. I tillegg vil det foretas øvrige landskapstilpasninger som naturlig må gjøres i forbindelse med etablering av turvei. Det står også at det skal etableres ni lysmaster langs strekket, og skilting.

Tiltak krever imidlertid dispensasjon fra arealformålene forretning/bolig og offentlig gang-/sykkelvei i reguleringsplan «S-4360», samt regulert asfaltbredde i reguleringsplan «S-5016». Der er det nemlig stilt krav om at turveien opparbeides med 3,5 meter asfaltbredde, med Bymiljøetaten har på sin side anbefalt en asfaltbredde på 2,5 meter, samt 1 meter grøft til tekniske føringer og overvannshåndtering.

Her planlegges turveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

265 meter

Turveien vil ha en total lengde på om lag 265 meter. Turveien skal ifølge saksdokumentene ha som hensikt å fungere som en god forbindelse mellom Hans Nielsen Hauges gate og gatenettet mot Storo og Sandaker.

Som bildene viser er det allerede igangsatt arbeid på strekningen.

Her planlegges turveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Her planlegges turveien. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Det som er bygget av turveien er det gitt offentlig tillatelse til i forbindelse med rammetillatelse og IG (igangsettingstillatelse, journ.anm.) for husene som ligger øst for turveien. Det er sendt inn en ny rammesøknad for hele turveien grunnet et ønske om å endre en del forhold på den delen som allerede er anlagt og vi avventer godkjennelse før endringene iverksettes, forklarer Per Gunnar Rymer, daglig leder i Grefsen Utvikling AS.


Han fortsetter om eksisterende trasé:

– Det er absolutt en turvei per i dag, slik som omsøkt og innvilget som del av utomhusplan for felt A5. Men bredden på veien reduseres og belysning skal etableres, det er de to store endringene, ifølge Rymer.

Du følge saken og lese flere detaljer i saksinnsyn hos Plan- og bygningsetaten.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...