Sagene Avis

Obos-prisene falt 0,9 prosent siste måned

Bydel Sagene har byens nest høyeste kvadratmeterpriser for Obos-boliger. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Prisene for brukte Obos-boliger i Oslo gikk ned med 0,9 prosent fra mars til april i år. De siste tolv månedene har imidlertid prisene steget med 15,5 prosent.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.05.2021 kl 11:57

OBOS: Prisutviklingen er en del svakere enn den vanligvis er i april måned, ifølge sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos, som sier det er vanskelig å tolke utviklingen.

April er den andre måneden på rad med prisfall etter elleve måneder med enten stigende eller uendrede Obos-priser i hovedstaden. På landsbasis falt Obos-prisene med 0,4 prosent i april.

Kvadratmeterprisen på Oslo-leiligheter var i april på 75.270 kroner, mens den var 64.700 kroner på landsbasis.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for en Obos-leilighet i bydel Sagene er nå 98.792 kroner, en økning fra 85.759 i fjor. Dette gjør at bydelen har den nest høyeste kvadratmeterprisen for Obos-boliger i Oslo, bak bydel Frogner.


Prisene vil trolig øke noe framover, men ikke like mye så de gjorde i fjor, anslår Monsvold. Årsaken er at renteeffekten er i ferd med å avta, samt en ventet forsiktig renteoppgang senere i 2021.

– Det ligger an til at den voksne befolkningen har fått den første dosen med koronavaksine til sommeren. Det er i tråd med hva Norges Bank har lagt til grunn for sin prognose om renteheving i andre halvår. Trolig kommer det første rentehoppet i desember, men september kan ikke utelukkes, sier Monsvold.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...