ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Lokalprofilen:

Ønsker at alle barn får delta på fritidsaktiviteter

Foto: Janina Lauritsen

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), vil ha hjertesoner rundt skolene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2019 kl 10:19

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

LOKALPROFILEN: Dette er en spalte der vi stiller faste spørsmål til lokalbeboere/-profiler som er aktuelle eller utmerker seg på en eller annen måte.

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, (SV) er for tiden på besøk i byens skole for å høre om erfaringene med gratis aktivitetsskole. Tidligere i uken besøkte hun Lilleborg skole på Torshov.

– Hva opptar deg mest om dagen?

– Mye! Men aller mest hvordan Oslo skal bli en by som er god å vokse opp i for alle barn. Akkurat nå reiser jeg rundt på skoler for å høre hvordan barnereformen vår med gratis Aktivitetsskole fungerer. Det er helt overveldende!  

– Hva er ditt favorittsted i nærmiljøet?

ANNONSE

– Flere! Sagene samfunnshus, Bjølsen skolegård og badestedet i Nydalen for eksempel. 

– Hva brakte deg til denne delen av byen?

– Litt tilfeldig, vi flytta fra Tøyen etter åtte år og var på jakt etter en leilighet som var litt større siden vi hadde fått barn. Så falt vi for den grønne bydelen, da vet du! 

– Hva klarer du deg ikke uten i hverdagen?

– Sykkelen og mobilen! Og mann og barn, da. 

ANNONSE

– Hva bør lokalpolitikerne i din bydel ta tak i?

– De gjør mye bra allerede. Men hjertesoner rundt skolene - altså trafikksikre skoler -, matkvaliteten på AKS, trygge boliger og bomiljøer for alle og å sikre at alle barn får delta i fritidsaktiviter er noen av hjertesakene mine. Også håper jeg de bryr seg om barnevernet sitt! Vi samarbeider godt med våre rødgrønne lokalt, og skal få til enda mer bra i tida som kommer. 

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE