Per Sandberg: – Barn spiser mer godteri enn fisk

Onsdag 31. mai besøkte fiskeriministeren Geitmyra Matkultursenter og møtte elever fra klasse 5B på Furuset skole. Foto: L. Nordøen/NFD

Fiskeriminister Per Sandberg gir nærmere 1,2 millioner kroner til Geitmyra matkultursenter og Norsk Hval. Pengene skal gi barn på østlandet gode opplevelser med sjømat.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: – Vi skal ta barns kosthold på alvor. Barn og unge spiser mer godteri enn fisk, og sjømatkonsumet i Norge er på vei ned. Å gi barn kunnskap om mat og gode opplevelser er en av de viktigste investeringene vi kan gjøre for fremtida, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp).

980.000 kroner til Geitmyra

Geitmyra Matkultursenter har søkt om støtte til å gi minst 10.000 barn gode sjømatopplevelser i år. De har barn på besøk 250 dager i året og har som målsetning at alle som kommer dit skal lære å bli glade i sjømat. De har fått 980.000 kroner i støtte til sitt arbeid.

– Geitmyra er et unikt sted, og jobben de gjør for at flest mulig barn skal bli glad i mat som gjør dem godt er beundringsverdig. På Geitmyra skal ikke barna få høre hvilke valg de bør ta, men få det de trenger for å ta gode valg for seg selv og miljøet. De gjør en utrolig viktig jobb, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Oppdage hval

Fiskeriministeren gir også 200.000 til merkevareforeningen for Norsk Hval. De vil gjennomføre en rekke aktiviteter i samarbeid med Geitmyra Matkultursenter, og har også søkt om støtte til å gjennomføre kurs for barn og unge under Matstreif i Oslo. Målet er å få barn og unge til oppdage hval, og bidra til at hval blir en viktigere del av det norske kostholdet.

– Dette er gode tiltak for å få større oppmerksomhet om hvalkjøtt. Hval er et sunt alternativ til rødt kjøtt og er godt for helsa. Ved å samarbeide med Geitmyra og Matstreif bidrar de til å løfte norsk hval som nok er en ukjent, men spennende råvare for mange barn og unge i Oslo-området, sier fiskeriminister Sandberg.

Bakgrunn

Pengene som deles ut til Geitmyra og Norsk Hval er en del av tilskuddsordningen "Sjømattiltak", en ordning der Nærings- og fiskeridepartementet gir støtte til prosjekter som bidrar til å gi barn og unge gode smakserfaringer med sjømat og skape gode kostholdsvaner tidlig i livet. På sikt er dette med på å øke sjømatkonsumet hos den norske befolkningen. Du kan lese mer om ordningen her (ekstern lenke).

Og du kan se hvilke andre prosjekter andre steder i landet som har fått støtte, her.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...