Sagene Avis

«Stein» ble tagget ned:

– Personen hadde sikkert en veldig dårlig dag

STEIN: Slik så skulpturen på Bentsebrua ut før kunstnerne fikk satt i gang med å fjerne taggingen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kunstnerne har begynt å fjerne malingen fra «Stein», men sier skulpturen har tatt unødvendig skade av handlingen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2019 kl 16:17

SAGENE: Mandag kveld denne uka, ble kunstnerne bak «Stein», som står på Bentsebrua, informert om at kunstverket deres hadde blitt tagget ned.

- Vår umiddelbare reaksjon var rett og slett sorg over at dette hadde skjedd, sier Linn Lervik, som lagde «Stein» sammen med Farhad Kalantary, til Sagene Avis.

Jobbet med «Stein» i to år

Konteksten for hvordan arbeidet tok form og ble realisert, har nok mye å si for hvordan kunstnerne reagerte.

Kalantary og Lervik var lokale kunstnere og hadde bodd i bydelen i nærmere 20 år, da de så sitt snitt til å bidra med noe positivt for bydelen da Anja Borges, venn og sivilarkitekt, inviterte dem til å realisere et kunstprosjekt i bydelen.

- Sammen kom vi raskt frem til at Bentsebrua var et ideelt sted å jobbe. Farhad og jeg brukte nærmere to år på å utvikle idéen og få delfinansieringen av skulpturen på plass. Støtten kom fra KORO og Kulturetaten. Resten tok vi fra vår egen lomme.


De lagde «Stein» ut fra rent engasjement og kjærlighet til stedet. Og de angrer ikke. De har møtt så mange lokale med stor entusiasme for arbeidet de har gjort.

- Da vi kom til Bentsebrua tirsdag ettermiddag for å rense skulpturen, stoppet forbipasserende for å dele sine tanker om «Stein» og taggingen. Det var også et par stykker som generøst hjalp til med å fjerne taggingen. Å se at så mange er beskyttende ovenfor arbeidet, også på Facebook, det varmer!

- Skulpturen har tatt unødvendig skade av handlingen

De syns det er vanskelig å forstå at noen kan tagge ned kunstverk i det offentlige rom.

- Personen hadde sikkert en veldig dårlig dag og tok ut sin frustrasjon på det som var tilgjengelig, uten å tenke over hva hen gjorde ved å angripe et kunstverk. Uansett var det ikke greit. Skulpturen har tatt unødvendig skade av handlingen. Materialet er mottakelig for riper, og til tross for aktsomhet kom det noen riper da vi fjernet spraymalingen.

De har ikke klart å fjerne all malingen ennå, men de håper å få gjort det så snart som mulig.


Stein ble laget for Sagene og tilhører stedet så lenge kunstnerne har tillatelse og kapasitet til å ha skulpturen der. Forhåpentligvis kan den bli der lenge.

- På et tidspunkt håper vi at bydelen eller kommunen vil ta over ansvaret for skulpturen, sier Lervik til lokalavisa.

RYDDET OPP: «Stein» er nesten fri for tagging, kunstnerne skal fjerne resten så fort som mulig. Foto: Privat

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...