ANNONSE

Pizzaautomat skal redusere antall brannutrykninger

PIZZA: Her kan du kjøpe rykende varm pizza. Foto: Janina Lauritsen

I disse tørrkoktider kan det være lurt å følge dette tipset.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2018 kl 10:28

ANNONSE

BJØLSEN: Sagene Avis har tidligere skrevet om pizzaautomaten utenfor Bjølsenhallen, som skulle hjelpe til med å redusere antall brannutryktninger på grunn av studenter som kommer hjem fra en fuktig bytur og glemmer pizzaen i ovnen.

Pizza24.no satte pizzaautomaten utenfor Bjølsenhallen etter en avtale med Studentskipnaden i Oslo, fortalte Elling Ånneland i pizza24.no.

– Et av deres argumenter for å la oss plassere en pizzaautomat der, er at de håper å redusere antall brannutrykninger på grunn av brente pizzaer i stekeovnen. Det er en del utrykninger til studentboliger. Dersom noen er sultne etter en tur på byen håper SiO at de kjøper pizza fra automaten i stedet for å bruke stekeovnen, sa Ånneland til Sagene Avis i februar.

Mange tørrkok

Brannvesenet har i det siste rykket ut til flere meldinger om brann/røyk som viste seg å være tørrkok.

Fra januar til juli i år ble det registrert 269 tilfeller av tørrkok og fra januar til mai rykket brannvesenet ut til 15 branner på grunn av mat på komfyr – dette begynner som tørrkok, men sprer seg til vifte, vegg eller andre ting.

I disse tørrkoktider og siden et nytt skoleår er i gang, er pizzaautomaten fortsatt et aktuelt tips!

Her kan du lese hele saken og testen av pizzaen:

Pizzaautomat skal redusere antall brannutrykninger

Plutselig kommer pizza-lysten – og da er det greit at det ikke trenger å ta lenger tid enn fire minutter før du får en rykende varm pizza. Men smaker automat-pizza godt?

Utenfor Bjølsenhallen står det en stor automat. På den står det pizza24.no og den lover to varme pizzaer på fire minutter. Vi i Sagene Avis ble veldig nysgjerrige, og vi må innrømme at vi ble litt skeptiske også, da vi så den. For hvordan lages egentlig automat-pizza?

– Pizzaene er bakt i Lyon i Frankrike. Dette er ordentlig pizza laget i ordentlig pizzaovn etter familieoppskriften til en liten familiebedrift, sier Elling Ånneland i pizza24.no.

Varmes opp i induksjonsovn

Så fraktes de i fryst tilstand til Norge og videre inn i pizzaautomaten. Der ligger de i et kjølekammer i kjøleskapstemperatur til det kommer en kunde – der kan de ligge inntil fire døgn. Når kunden har betalt, fraktes pizzaen over i en induksjonsovn som varmer den opp i løpet av fire minutter. Du kan velge om du vil kjøpe én eller to om gangen.

– Den varmes altså ikke opp i en mikrobølgeovn, som noen folk tror, sier Ånneland og påpeker at de får alarm hvis kjøleskapstemperaturen er feil. Mattilsynet har også godkjent automaten.

Automaten byr på to typer pizzaer: Capricciosa med tomatsaus, emmentaler-ost, skinke, sopp og grønn paprika, og Spaniolo med tomatsaus, emmentaler-ost, merguez-pølse og grønn paprika. Pizzaene er 30 cm i diameter og er ca. 450 gram.

– I desember hadde vi smaksprøver og folk likte pizzaene. De sa de tenkte «kan dette være bra?» men så ble det heller «oi! dette var smakfullt» sier Ånneland fornøyd.

– Etter å ha vært i Frankrike og spist pizzaen, ble vi overrasket over hvor god pizzaen fra automaten er.

Så hvordan smaker det, da?

Sagene Avis fikk kun kjøpt Capricciosa da vi tok turen til automaten, Spaniolo var utsolgt.

Pizzaen kommer ut av maskinen i en aluminiumsform som igjen ligger i en pappeske. Den er delvis skåret opp i fire stykker, har tynn bunn med mye fyll og ser frisk og fin ut. Men hvordan smaker nå dette, da?

Her er redaksjonens umiddelbare reaksjoner:

– Jeg får litt mikrobølgeovn-følelse.

– Jeg er positivt overrasket, men det er ikke den største matopplevelsen. Likevel er det imponerende nok siden den kom ut av en automat.

– Pizzaen er veldig seig (Her må vi ta litt hensyn til at pizzaen ble ganske kald på vei til kontoret, den er nok best rykende varm).

Til tross for at brødet vat litt seigt, ble vi positivt overrasket. Det er et morsomt konsept, men vi er enige i at 120 kroner er litt for dyrt til at det frister til gjentakelse – spesielt med tanke på at dette er en porsjonspizza.

Pizzaen er likevel et veldig godt alternativ hvis du kommer hjem midt på natta, er sulten og ikke vil sovne fra matlagingen.

Som kjent rykker brannvesenet ut på altfor mange tilfeller av tørrkok, der folk gjerne har sovnet fra pizzaen i ovnen, som et resultat av helgefylla. Les mer om det her.

PIZZA CAPRICCIOSA: Med Emmentaler-ost, tomatsaus, skinke, sopp og paprika. Foto: Janina Lauritsen

Testperiode

Pizzaautomaten ble satt utenfor Bjølsenhallen i desember og det er ikke sikkert den blir stående der så mye lenger.

– Dette er en testperiode. Automaten er den første pizza-automaten i Norge og vi vurderer om den skal flyttes til et sted der vi får optimalt salg, sier Ånneland.

Pizza24.no har en avtale med Studentskipnaden i Oslo og de skal ha en evaluering i første halvdel av mars.

– Et av deres argumenter for å la oss plassere en pizza-automat der, er at de håper å redusere antall brannutrykninger på grunn av brente pizzaer i stekeovnen. Det er en del utrykninger til studentboliger.

– Dersom noen er sultne etter en tur på byen håper SiO at de kjøper pizza fra automaten i stedet for å bruke stekeovnen.

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!