ANNONSE

Reza maler om politikk, kjærlighet, årstider, og ikke minst om håp

Sagene Samfunnshus: Rezas har nå sin tredje utstilling her. Første gang var i 2003, og sist i 2008. Foto: MINA HAUGLI

For hvorfor tenke på fortiden, når hver dag er en ny verden? Sier kunstneren Reza, som i disse dager stiller ut i Sagene Samfunnshus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

SAGENE: Fra han var bare fire år gammel, har Reza elsket å male og tegne. Han mimrer tilbake til den gangen han fikk fargeblyanter av storebroren sin, og en akvarellplate fra faren med 24 forskjellige farger da han vokste opp i Azerbaijan.

– Det første jeg gjorde var å tegne verden, en rund jordklode. Dessuten husker jeg at jeg tegnet inn en prikk, og det viste seg å være akkurat der Norge ligger! Kanskje det er skjebnen at jeg bor her i dag?

Nå har han egen utstilling i Sagene Samfunnshus, til og med 15. juli.

Verdensvant kunstner

Reza er bereist. Han forteller at han snakker fem språk og har bodd tolv år i Japan, før han flyttet til Norge i 1997. Der bodde han i nærheten av det hellige fjellet Fujiyama, 40 kilometer unna Tokyo, sammen med en rekke andre kunstnere.

– Kunstenere tror at fjellet gir de liv. Det var et bra sted å være kunstner - vi hadde et vellykka kunstnermiljø sammen, forteller han.

Reza jobber som kunstner på heltid, og har utdanning som grafiker. Nå stiller han ut maleriene sine for tredje gang på Sagene Samfunnshus.

Bred tematikk

De rundt 25 akvarellene og kalligrafiene som stilles ut på samfunnshuset har bred tematikk fra politiske malerier, til malerier med tematikk som kjærlighet, årstider og håp.

– Jeg har malt bilder som viser at mennesket ikke må tenke på fortiden, men fremtiden. Hver dag er en ny verden, og er helt forskjellig fra dagen i går. Noen av maleriene er også politiske, som viser hvordan mennesket ikke er fri under regjeringer, men at de sitter i et slags fengsel, forteller kunstneren om maleriene sine.

Utstillingen er åpen fra klokken 11.00 - 22.00 hver dag. Neste utstilling Reza planlegger, skal være på Blindern i høst. Da håper han å få stilt ut enda flere av sine akvareller.

LES OGSÅ: