ANNONSE
ANNONSE
Sagene Avis

Egen innsamlingsaksjon i brygghuset:

Se ukas store program her

GRØNNE DAGER: Ringnes Brygghus inviterer til Grønne dager - en innsamlingsaksjon med rikt program. Foto: Ringnes Brygghus

– Alle bør bidra med det de kan, både enkeltpersoner, politikere og næringsliv. Derfor arrangerer vi Grønne dager, der vi gjennom ulike arrangementer denne uken setter fokus på bekjempelse av plast i havet spesielt og naturvern generelt, sier Hans Ingi Tryggvason ved Ringnes Brygghus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.10.2020 kl 16:40

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

SAGENE: Ringnes Brygghus inviterer til Grønne dager, onsdag 14. til lørdag 17. oktober.

«Det er mennesker som har ført plasten i havet. Det gode med dette er vi også kan gjøre noe med det. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota. Hjertet i TV-aksjonen er bøssebærere som går fra hus til hus. Det kan vi ikke gjøre i år. Desto viktigere er det at vi gjør andre tiltak for å sørge for fulle bøsser.» skriver Ringnes Brygghus på sin Facebook-side.

Og derfor tar de initiativ til sin egen innsamlingsaksjon. De farger uka grønn med debatt, litterære innslag og seminar. Så avsluttes det med konsert i Ringnes Festsal lørdag klokken 18.00. Alle arrangementene følger gjeldende retningslinjer for smittevern og alle arrangementene strømmes på Ringnes Brygghus' Facebook-side.

– Plastforsøplinga i havet er en av de virkelig store utfordringene vi står overfor som samfunn. Rundt 15 tonn plast havner i havet hvert eneste minutt. Dette tallet øker år for år. Nesten all denne plasten synker til bunns. Der blir den ikke borte, men ender i maten vi spiser, i vannet vi drikker og i lufta vi puster, sier daglig leder ved Ringnes Brygghus, Hans Ingi Tryggvason, til Sagene Avis.

– Alle bør bidra med det de kan

Vi har etter hvert blitt vant til å se hjerteskjærende bilder av hval, sjøfugl og andre dyr i havet som dør eller skades av menneskers plastavfall. Det er ille nok, forteller han.

ANNONSE

– Men plasten er også farlig for oss mennesker. Den inneholder miljøgifter som kan forstyrre hormonbalansen vår, gi oss høyere blodtrykk og øke faren for kreft. Dette er en så viktig sak at vi vil bidra både til å spre kunnskap og forhåpentligvis klarer vi å samle inn en pen sum også.

Det fine med årets TV-aksjon, mener Tryggvason er at midlene går til tiltak der problemet er størst, i Sørøst-Asia. Pengene vil blant annet gå til utvikling av bedre avfallshåndteringssystemer.

– Fordi plast i havet er et problem med globale konsekvenser mener vi at alle bør bidra med det de kan, både enkeltpersoner, politikere og næringsliv. Derfor arrangerer vi Grønne dager, der vi gjennom ulike arrangementer denne uken setter fokus på bekjempelse av plast i havet spesielt og naturvern generelt.

Ringnes har avlagt «Plastløftet», hvor de forplikter seg til å kutte 1000 tonn plast, resirkulere og sørge for at ikke noe emballasje kommer på avveie.

– Det er stort engasjement for dette arbeidet internt i selskapet. Og det tar vi nå med oss inn i TV-aksjonen, og i kampen mot plast i havet.

ANNONSE

Her er programmet

Onsdag klokken 10.00:

«Møt de som har lokale løsninger på en global utfordring.

De fleste vet at bruk og behandling av plast er sett på som en av vår tids største miljøutfordringer. Problemene er godt belyst, men mange av løsningene er kanskje ikke like kjent. Vi har møtt noen av de som aktivt jobber for å begrense bruken av unødvendig plast og aktivt finner løsninger som gjør at norsk næringsliv blir mer bærekraftig. Få med deg den første visningen av vårt grønne magasinprogram.»

Disse kommer:

  • Johannes Daae, Grønt Punkt Norge. Får norske virksomheter til å gi løfter om konkrete plastkutt
  • Kjell Olav Maldum, Infinitum. Sørger for at Norge er verdensmester i pant
  • Elise Narum Amland, Mepex Consult AS. Hjelper virksomheter å nå konkrete miljømål
  • Mari Mo Osterheider, Hold Norge Rent. Kartlegger forsøpling og gjør noe med det
  • Bjørn Haugland, Skift. Synliggjør de gode forretningsmulighetene i plast-kutt
  • Erlend Fuglum, Bryggeri- og drikkevareforeningen. Står bak verdens beste pantesystem for plastflasker og skal gjøre det enda bedre
  • Anders Røed, Ringnes AS. Har som Norges største drikkevareprodusent avlagt plastløftet

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Torsdag klokken 18.00:

«VJ Magic Mike ringer inn de Grønne Dager med en magisk musikkvideo-kveld! Hos Ringnes Brygghus finnes det en TV-skjerm uansett hvor du befinner deg. Mike tar over alle med kjente og ukjente musikkvideoer med eco-tema.»

For å feire helgen serveres vegetariske pizza til: Gartneren pizza (grønn pesto, friterte aubergine, valnøtter, tomat, parmigiano reggiano) og Klassikeren (mozzarella & basilikum).

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Fredag klokken 18.00:

«I anledning Grønne dager inviterer vi noen av Norges skarpeste penner til en samtale om miljø, naturvern og litteratur i festsalen på Ringnes Brygghus.»

Disse kommer:

  • Dag O. Hessen er biolog, professor ved UiO og forfatter av «Verden på Vippepunktet - Hvor ille kan det bli?» (2020).
  • Per Anders Todal er journalist i Dag og Tid og forfatter av «Havlandet. Historia om hava som skapte Noreg» (2018).
  • Anne Sverdrup-Thygeson er professor i bevaringsbiologi ved NMBU og forfatter av «På naturens skuldre - hvordan ti millioner arter redder livet ditt» (2020).

Ringnes Brygghus spør: «Hvordan er det å skrive om et så overveldende tema som miljøproblemene? Lykkes vi med å formidle alvoret i de økologiske problemene verden står overfor? Hva slags rolle kan litteraturen spille i miljøkampen?» Samtalen ledes av Klasskampen-journalist Emma Tollersrud.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Lørdag klokken 18.00:

I anledning Grønne dager og årets TV-aksjon inviterer Ringnes Brygghus til strømmekonsert fra Ringnes Festsal ved brygghuset. De byr på følgende artister:

«Marte Wulff er en av Norges fremste visepop-artister. Hun kommer fra Kristiansand, men bor i Oslo. Siden hun slapp klimapoplåta «Verden er stor» i 2018 og entret samfunnsdebatten gjennom intervjuer og kronikker om klima- og miljøsaken, har hun fått mye anerkjennelse for engasjementet. Hennes siste album, «Ringer i vannet», som kom tidligere i år kretser rundt denne tematikken.» Visste du at Wulff bor på Torshov? Les mer om henne i denne saken.

«Jorunn Undheim og Bjørge Verbaan byr på nykomponert musikk til Arne Garborgs udødelige Haugtussa. Albumet «Der draumar sviv» fra 2019 er satt sammen 14 nye tonsettinger av sentrale dikt i diktsyklusen frå 1895. Gjør deg klar for et stemningsfullt akustisk viselandskap fullt av følelser, mystikk og naturlyrikk!»

«Synne Sørgjerd er et relativt nytt tilskudd til norsk artistflora. Hun spiller følsom og solid indiepop på norsk - med et overhengende mål om å være dansbar, men trist, fengende, men uten å miste lyrisk integritet.»

Konserten er gratis å strømme, men Ringnes oppfordrer alle til å gi et bidrag til årets TV-aksjon ved å vippse til #2133 eller ved å ringe 822 08 008 (300 kr). Du kan også sette inn ditt bidrag på innsamlingskonto: 8380 08 09005.

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

Alle arrangementene strømmes på Ringnes Brygghus’ Facebook-side.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE