ANNONSE

– Så fint å se idrettslaget ta ansvar og samfunnsoppdraget

På besøk: T.v. Generalsekretær i Extrastiftelsen, Hans Christian Lillehagen, som støtter prosjektet, og byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen. Foto: MINA HAUGLI

Sa idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og oppfordrer andre idrettslag til å lære av Sagene, om det å gi muligheter til alle uavhengig av funksjonsnivå.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2017 kl 09:57

ANNONSE

SANDAKER: Hver mandag, ved Nordpolen skole, arrangerer Sagene IFs treningsgruppe, Venner i Aktivitet. Aktiviteter for barn med spesielle behov, med støtte fra Bydel Sagene og Extrastiftelsen.

Denne uka var byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen, og generalsekretær i Extrastiftelsen, Hans Christian Lillehagen, på besøk til prosjektet Venner i Aktivitet.

Venner i aktivitet

Venner i Aktivitet (VIA) er et lavterskeltilbud for barn og unge med spesielle behov, både fysisk og psykisk funksjonsnedsettelse. Prosjektet er inne i sitt andre år, og de kan allerede vise til gode resultater, ifølge prosjektleder Stian Pedersen.

– Barna får mer selvtillit, venner, og får øve på ting de trenger å øve på. Foreldrene er kjempefornøyde, og flere av de får litt avlastning i hverdagen, sier Pedersen.

Prosjektet er for barn fra hele Oslo mellom 6- 16 år, og det koster 500 kroner i året å være med.

– Det er kjempegøy

Trond Enlien Sørensen (12) gleder seg stort til hver mandag.

– Jeg synes det er kjempegøy å spille innebandy, fotball og kanonball her, forteller han.

Mamma, Aina Enlien Sørensen, kan bekrefte sønnens glede.

– Hver mandag spør han meg: Mamma, når skal vi reise? Og da forteller jeg han at vi må vente til pappa kommer hjem fra jobb, så kan vi dra, forteller hun.

Sønnen har en diagnose som gir varierende grad av motorikkvansker, og Venner i Aktivitet hjelper, forteller foreldrene.

Uavhengig av funksjonsnivå

Rina Mariann Hansen (Ap), byråd for kultur, idrett og frivillighet, synes prosjektet er et flott tilbud som dekker et behov i byen.

– Dette er et utrolig bra prosjekt, og det er så fint å se at idrettslaget, Sagene IF, tar ansvaret og samfunnsoppdraget med å sette i gang dette prosjektet, sier byråden.

Hun mener dette er noe flere idrettslag kan lære av, for å gi muligheter til alle uavhengig av funksjonsnivå.

Støttes av Extrastiftelsen

Også generalsekretæren i Extrastiftelsen, Hans Christian Lillehagen, ble imponert over prosjektet.

– Dette er et kremprosjekt! Og man ser hvor mye det betyr for både foreldrene og barna. Dessuten virker det som det fyller et behov i byen vår, sier generalsekretæren.

Venner i Aktivitet har fått støtte til prosjektet via ExtraStiftelsen, som er frivillighetens egen stiftelse. Prosjektene de støtter er alt fra små, lokale aktiviteter ledet av ildsjeler, til forskningsprosjekter i verdensklassen.

– Venner i Aktivitet står fritt til å søke støtte igjen til høsten, men det er stor konkurranse, forteller Lillehagen.

I fjor delte Extrastiftelsen ut 200 millioner til 700 helseprosjekter, til 87 frivillige organisasjoner over hele landet, ifølge egne nettsider.

LES OGSÅ: