Sagene Avis

Så mange koronadødsfall er det i bydelen

Akerselva sykehjem ligger i Mor Gohjertas vei på Bjølsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Helseetaten i Oslo kommune gir for første gang informasjon om antall korona-assosierte dødsfall på bydelsnivå.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2020 kl 12:05

BYDEL SAGENE: Totalt har 251 nordmenn med påvist koronavirus dødd, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

I Oslo er det registrert 73 covid-assosierte dødsfall. Ett av dem er i bydel Sagene, får Sagene Avis opplyst av Helseetaten i Oslo kommune.

Sykehjemsetaten har tidligere bekreftet at en beboer ved Akerselva sykehjem som hadde testet positivt for koronaviruset, døde i starten av april.

Smittevernoverlege Tore W. Steen i Oslo kommune opplyser overfor Sagene Avis at noen sykehjemspasienter beholder sin opprinnelige adresse i folkeregisteret selv om de blir langtidsinnlagt ved sykehjem. Andre får etter hvert samme adresse som sykehjemmet.


Det er av den grunn ikke mulig å se om dødsfallet de opplyser om i bydel Sagene er det samme som på sykehjemmet eller om det er to.

Covid-19 assosierte dødsfall varslet til Folkehelseinstituttet

Aldersgruppe 40-49
Kvinner: 2
Menn: 3

Aldersgruppe 50-59
Kvinner: 0
Menn: 6

Aldersgruppe 60-69
Kvinner: 3
Menn: 18

Aldersgruppe 70-79
Kvinner: 20
Menn: 38

Aldersgruppe 80-89
Kvinner: 43
Menn: 45

Aldersgruppe 90+
Kvinner: 49
Menn: 24

Klikk for mer...

Klikk for mindre...

3,84 av 1000 smittet

I starten av utbruddet var Sagene en av bydelene i Oslo med mest smitte i forhold til innbyggere. Nå plasserer Sagene seg omtrent midt på lista over smitte i forhold til befolkning av Oslos 15 bydeler.

Det er totalt 173 påviste smittetilfeller av covid-19 i bydel Sagene, ifølge tall fra Oslo kommune tirsdag.

Det gjør at det er 3,84 av tusen innbyggere som er smittet. Dermed er Sagene bydelen med åttende mest smitte i forhold til innbyggere.

Nabobydel Nordre Aker har den laveste forekomsten av smittede i forhold til innbyggere, med tilsvarende tall 2,83.


Stovner er bydelen med mest smitte. Der er det påvist smitte hos 7,26 per tusende innbygger. Videre følger Alna med 6,45 per tusende innbygger og Grorud med 5,59.

Også bydelene Vestre Aker og St. Hanshaugen er på bunnen i forekomst av smitte sammen med Nordre Aker. I Vestre Aker er det påvist smitte hos 3,21 av tusen og 3,24 i St. Hanshaugen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...