Sagene Avis

Sagene bad åpner ikke i år likevel

SAGENE BAD: Jørgen Foss (Ap) har stått klar med badebuksa i mange år. Eier av badet, Hans Kristian Lundblad, sier det var et håp om å få badet ferdig i august/september. Foto: Janina Lauritsen

Koronapandemien har bremset ferdigstillelsen av Sagene bad. – Vi håpte å få det ferdig til august/september, sier eier.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2020 kl 22:11

SAGENE: – Nå har vi ventet så lenge, så vi skal klare noen måneder til. Men jeg var klar med badebuksa og ble skuffa, sier nestleder i Sagene bydelsutvalg, Jørgen Foss (Ap), utenfor Sagene bad.

Han har i mange år jobbet for å få åpnet badet, og jublet høyt da kontrakten mellom eier og Utdanningsetaten ble underskrevet før jul i 2019 – en avtale som i første omgang sikrer badebasseng for skolebarna.

– Folk er sultefôra

– Selv om det er godt å se at det arbeides, skulle jeg helst sett barna stå utenfor, klare til sin første svømmetime, sier Foss.

– Jeg er nysgjerrig på hva som forsinker. Jeg skjønner det er et gammelt bygg, og det er mye arbeid, hver flis skal jo kjennes på. Men nå må det bygges på, vi har svømmeføtter og er klare for å hoppe uti.


Badet ble stengt i 2000 på grunn av forfall, og Oslo kommune bestemte seg for å privatisere badet i 2001. Det ble lagt ut for salg i 2003, og fra 2006 til 2013 var det Trygve Bjarkø som var eier av badet. I slutten av mai 2013, la private Bjarkø Eiendom AS badet ut for salg. Det tok tid å selge badet, men det ble til slutt solgt til Hans Kristian Lundblad og Kenneth Høitomt i Sagene Utvikling AS i 2015.

Foss mener kommunen burde vurdere å midlertidig leie badet, utover leiekontrakten med Utdanningsetaten, spesielt nå når Tøyenbadet er stengt frem til det nye badet etter planen skal stå ferdig i 2023, og det midlertidige badet på Økern er forsinket.

– Det er et stort skrik etter svømmehaller i Oslo. Sagene bad har stått tomt siden 2000, folk er sultefôra på bading. Sagene-folk tar tak i meg hele tiden og spør når badet åpner. Det har stått her til irritasjon og frustrasjon for folk. Det skulle aldri vært solgt, men jeg er selvfølgelig glad for at vi nærmer oss åpning. Jeg gleder meg til å ta på svømmebuksa!

– Vi får åpnet først for ungene, så håper jeg det åpnes for andre så raskt som mulig slik at Sagene-folk kan få bruke badet sitt, og at det ikke blir et utleiebad til firmaer og andre.

Slik så det ut utenfor Sagene bad i slutten av august. Foto: Janina Lauritsen

– 1. februar

Eier Hans Kristian Lundblad sier de bygger seg ferdig frem mot jul, og 1. februar er en realistisk åpningsdag.

– Såfremt det ikke kommer nye statlige hindringer, påpeker han.

Lundblad håpte å få det ferdig til august/september, men det har blitt forsinkelser på grunn av korona. Han påpeker at ingen har vært syke, men det har vært en generell forsinkelse fordi korona har ført til at prosessen har tatt lenger tid.

– Har dere en plan for når badet vil åpnes for flere enn skolebarna?


– Vi jobber parallelt med det. Vi har valgt å gjøre klart for skolene, slik at vi får det på beina først. Bydel Sagene kan også henvende seg for å få leie badet, hvis de ønsker, sier han.

Sagene Avis tok kontakt med Utdanningsetaten, for å høre hva som skjer med høstens svømmeundervisning. Det er foreløpig ikke et problem.

– Sagene bad er ment som et supplerende tilbud til svømmeundervisning i Osloskolen. Årets planer for skolesvømming er ivaretatt og Sagene bad var ikke planlagt som en del av ordinær svømmeopplæring i år, sier Andrea Mikalsen Rodriquez i Utdanningsetatens avdeling for skoleanlegg.

1,4 millioner kroner i året

Før jul sa Lundblad at det har tatt lang til å få på plass en avtale med kommunen, på grunn av at badet er en gammel bygning, og fordi det samarbeides med Byantikvaren.

– Nå rehabiliteres hovedbadet, og det skal settes tilbake til slik det var i 1926. Det er brukt mye tid på å planlegge, og vi legger ikke skjul på at det også er en økonomisk prosess, sa han.


Leieforholdene løper i ti år fra badets ferdigstillelse, og leiekostnadene er ca. 1,4 millioner kroner per år (eksklusive mva).

EN FORNØYD GJENG: Fra signeringen av leiekontrakten. Fremst: Eierne Kenneth Høitomt og Hans Kristian Lundblad, byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og direktør i Utdanningsetaten Marte Gerhardsen. Bakerst: Lokalpolitikerne Jørgen Foss (Ap), Gry B. Larsen (SV) og Almaz Asfaha (MDG). Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...