Sagene Avis

Sagene ligger fortsatt godt an, til tross for smittehopp siste døgn

Det er registrert 9 nye smittede i bydel Sagene det siste døgnet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Illustrasjonsfoto)

Etter svært lave tall søndag, er det registrert 166 nye smittede i Oslo det siste døgnet. Sagene er blant bydelene med lavest smittetrykk, selv om smittetallene er firedoblet siden søndag. Flest nye smittede er det nå i nabobydelen Grünerløkka.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

OSLO / BYDEL SAGENE: Det er registrert 166 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 24 flere enn samme dag i forrige uke. De siste to ukene er det i snitt blitt registrert 122 smittede per dag, men lavere tall i helgene drar snittet ned.

Søndag ble det registrert bare 66 nye smittetilfeller, og forrige søndag var tallet 52. Forsinkelse i rapporteringen i helgene kan være en årsak til dette. Mandag i forrige uke hoppet tallene opp til 142 nye smittede, mens det i går altså var oppe på 166. Det er det høyeste dagstallet siden 20. april, da det ble påvist 179 positive tester i Oslo.

Bydelene

Dette gir et smittetrykk i Oslo som helhet på 239,7 per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Bydelen med det høyeste smittetrykket nå er bydel Bjerke. Der ligger smittetrykket på 439,8 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble det registrert tolv nye smittede i bydelen siste døgn.

Bydelen med flest smittede de siste to ukene er bydel Sagenes nabo Grünerløkka, med 230 tilfeller i perioden. Det er også Grünerløkka som har det høyeste smittetallet siste døgn. Der ble det registrert 34 nye smittede. Smittetrykket i bydel Grünerløkka er på 368,5 per 100.000 de siste 14 dagene, og det er tredje høyest i Oslo. Mellom Grünerløkka og Bjerke finner vi bydel Stovner med et smittetrykk på 384,2.

Bydel Ullern ligger nå helt på bunnen med 78,1 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene, fulgt av Nordre Aker med 86,5 per 100.000. Ullern er også bydelen med færrest registrerte smittede siste døgn, med tre, i Nordre Aker er det registrert seks nye tilfeller.


I bydel Sagene er det registrert ni nye tilfeller det siste døgnet, det er et hopp opp fra to de to foregående dagene. De siste 14 dagene er det totalt registrert 58 smittede i bydelen, noe som gir et snitt på fire smittede per dag. Smittetrykket i bydel Sagene er det fjerde laveste blant de 15 bydelene, med 128,6 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

Totalt er 33.947 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Kan komme lettelser torsdag

Raymond Johansen uttalte mandag at han opplever et stort press fra alle sektorer om å åpne opp mer. I forrige uke lanserte han byrådets gjenåpningsplan i fem trinn. Mandag sa han imidlertid at det ikke nødvendigvis blir slik at alle tiltakene i hvert trinn kommer samtidig.

Byrådet varsler at det denne uka gjøre en ny gjennomgang, og at resultatet av denne vil bli kjent på torsdag.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...