ANNONSE

Sånn var det her en gang, nå vil politikerne freshe opp området

Badeliv på Gråbeinsletta, juli 1952. Foto: Oslobilder (ukjent)

Bydelsbudsjettet er under vurdering av lokalpolitikerne, men allerede lenge før det skal vedtas, så er flertallet av lokalpolitikerne enige om flere ting. Noe blant annet sognepresten er veldig glad for.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2017 kl 09:02

ANNONSE

SAGENE: Budsjettforslaget for Bydel Sagene skal diskuteres og vurderes av bydelspolitikerne. Frem til bydelsutvalgsmøtet 14. desember, der budsjettet skal vedtas.

For kort tid siden la bydelsdirektør Marius Trana frem sitt forslag til budsjett, og det er det budsjettet lokalpolitikerene nå skal behandle og eventuelt komme med tilleggsforslag og justeringer til.

BU-leder Helge Stoltenberg forteller at det har vært sosialistisk lokalpolitisk flertall i Bydel Sagene i flere år. 

– Så det blir da ofte flertall for de forskjellige prioriteringene, som Ap, SV, MDG og Rødt foreslår. Når det eksempelsvis gjelder bydelsbudsjettet for 2018, så er det på totalt 1.3 milliarder kroner, men vi har kun mulighet til å flytte på, og omprioritere på fem millioner kroner, sier Stoltenberg.

Han fortsetter.

– Så mye er jo allerede flertallsbestemt før budsjettmøtet i bydelen i desember, 14. desember. Men likevel er det mindre ting som eventuelt skal diskuteres og stemmes over, utover det som partiene har blitt enige om i forkant.

Vil freshe opp området

Blant annet er flertallet - Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Miljøpartiet de grønne - enige om å foreslå å bruke 895.000 kroner til å pusse opp og sette i stand området utenfor Sagene Samfunnshus, Sagene kirke og i Arendalsgata.
 
– Gjennom mange år har parker og grøntområder forfalt i bydel Sagene, det har kun vært midler til det aller nødvendigste vedlikeholdet. Jeg mener parkene våre fortjener mer enn som så. Parkene er viktige for folk i en by, der kan man treffe venner, grille, sole seg, gå på ski eller bare slappe av. Parkene gir også vår bydel et grønt preg og er med på å gi friskere luft, sier Stoltenberg.
 
– For oss i Arbeiderpartiet er dette bare en begynnelse. Vi har en plan om å fortsette oppussing og oppgradering av parkene i resten av bydelen i årene som kommer. Tar man en titt rundt så ser man at dette er nødvendig. Jeg er veldig glad for at vi har funnet midler i årets budsjett til dette og vi vil i årene som kommer kjempe for at parkene og grønne områder skal fremstå bedre enn de gjør i dag.

 

Dette er planen for 2018:

  • På Gråbeinsletta (som gressplenen mellom Sagene samfunnshus og busstoppen) er det ønske om å pusse opp og oppgradere bassenget, legge nye skiferheller, pusse opp parmakulturinstallasjonene og skulpturen Slangen og de vil også ha en ny benk og et nytt bord - totalsum 145.000 kroner.
  • I Sagene kirkepark (som ligger rundt og bak Sagene kirke) er det ønske om å pusse opp og oppgradere fontenen, rense kantlinjer og oppgradere belysningen - totalsum 571.000 kroner.
  • På Arne Gjestis plass (som er plassen rett utenfor Sagene samfunnshus) er det ønske om å skifte ut utslitte blomsterpotter, reparere blomsterkassene som forankrer pergolaen, rette opp setningsskader i dekket, fastmontere stativ for sykkelparkering, få en flerårig pergola-plantering og de vil også ha en ny parkbenk med bord - totalsum 139.000 kroner.
  • I Sandefjordgata trekanten er planen å male paradis på asfalten, supplere med bærbusker mot Uelandsgate  og kjøpe inn tre blomsterkasser til sommerblomster - totalsum 10.000 kroner.
  • I Arendalsgata er det ønske om dialog med næringslivet og om mulig Bjølsen skole om beplanting i Arendalsgata. Området har behov for å få en mer grønn tilnærming - totalsum 30.000 kroner.

Fontenen ved Sagene kirke

Lokalavisa har vært i kontakt med sognepresten, i anledning forslaget om blant annet å ruste opp fontenen bak kirken.

– Jeg blir veldig fornøyd og glad hvis dette skjer, og at det kan bli flott rundt kirken. Fontenen har jo ikke vært i drift på mange år, sier sogneprest Knut Rygh.

Så skal jo endelig disse forslagene opp i bydelsutvalgsmøtet 14. desember, men flertallet er per i dag enige.
 
LES OGSÅ: