Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!
Grønnkål har vært poppis lenge. Den er proppfull av næringstoffer og kan brukes til så mangt.
Men siden vi er så heldige om å få de beste, ferskeste norske grønnsakene rett fra bonden i butikken, så får vi også mye mangfold.
Denne høsten slår vi et slag for savoykålen. Den er flott å se på, og like full av næring. Og det er så enkelt å lage en supergod rett av det som kan passe som tilbehør til det meste.
Woket savoykål
- 1 savoykål
- smør
- chiliflak/fennikelfrø
Hvis det ser ut som det trengs, ta av de ytterste bladene av kålen og skyll dem. Skjær så hele kålen i tynne strimler, og småkok eller damp dette i 3-4 minutter.
Ha gjerne litt salt oppi vannet. Sil så av kålen. Ha smør i en stor panne og ha chiliflak eller fennikelfrø (avhengig av hva du synes høres godt ut) i smøret til det begynner å brune litt.
Legg den avsilte kålen i panna og stek den på høy varme i 3-4 minutter til, mens du rører godt. Strø litt havsalt på og server.
Passer nydelig til kjøtt, kylling, karri, gryter og mye annet!