ANNONSE

Savoykål er høstens sunneste, hippeste og enkleste tilbehør

Næringsrik og god å spise. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Det er så enkelt å lage en supergod rett, og som også kan passe som tilbehør til det meste.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2017 kl 16:07

ANNONSE

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Grønnkål har vært poppis lenge. Den er proppfull av næringstoffer og kan brukes til så mangt.

Men siden vi er så heldige om å få de beste, ferskeste norske grønnsakene rett fra bonden i butikken, så får vi også mye mangfold.

Denne høsten slår vi et slag for savoykålen. Den er flott å se på, og like full av næring. Og det er så enkelt å lage en supergod rett av det som kan passe som tilbehør til det meste.

Woket savoykål

  • 1 savoykål
  • smør
  • chiliflak/fennikelfrø

Hvis det ser ut som det trengs, ta av de ytterste bladene av kålen og skyll dem. Skjær så hele kålen i tynne strimler, og småkok eller damp dette i 3-4 minutter.

Ha gjerne litt salt oppi vannet. Sil så av kålen. Ha smør i en stor panne og ha chiliflak eller fennikelfrø (avhengig av hva du synes høres godt ut) i smøret til det begynner å brune litt.

Legg den avsilte kålen i panna og stek den på høy varme i 3-4 minutter til, mens du rører godt. Strø litt havsalt på og server.

Passer nydelig til kjøtt, kylling, karri, gryter og mye annet!

Her kan du lese mer fra Matspalten!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt