ANNONSE

Ekstremværet Knud:

Sikre løse gjenstander

KNUD: Det forventes trær som velter, takstein som løsner og strømbrudd, skriver Meteorologisk institutt på sin hjemmeside (illustrasjonsbilde). Foto: Privat (arkivfoto)

Det er meldt kraftig vind i dag, Meteorologisk institutt oppfordrer folk til å ta det alvorlig.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE

OSLO:Meteorologisk institutt kommer med følgende oppdatering på sin nettside, fredag klokken 16.00:

«Fra fredag ettermiddag er det ventet sørlig full storm på kysten, og lokalt kraftige vindkast, opp mot 35 meter per sekund i kystområdene. De sterkeste vindkastene ventes nær kysten, men indre strøk kan også få vindkast opp mot 25-30 meter per sekund. Vinden dreier deretter mot vest og avtar natt til lørdag.

Vi får sørlig full storm inn Oslofjorden, som kommer til å gå rett inn fjorden. Med det kommer høye bølger, opp mot en seks meter inn mot land. Det vil særlig påvirke Østfold og Vestfold.

Vi forventer trær som velter, takstein som løsner, strømbrudd og innstillinger og forsinkelser i fly- og veitrafikken.»

– Ta det alvorlig

– Dette er et uvanlig vær som vi sjeldent ser i disse områdene. Ta det alvorlig, og ikke opphold deg unødig i utsatte områder. Sikre løse gjenstander og vær obs på trær og greiner som kan falle på grunn av vinden, sier statsmeteorolog Vibeke Wauters Thyness på siden til Meteorologisk institutt.

– Spørsmålet man kan stille seg er om man må ut? Ikke sett deg selv i farlige situasjoner, og ikke planlegg noen uteaktiviteter. Selv fotballtreninger kan bli utrivelige, så man får vurdere om det er nødvendig. Det at det er rødt nivå betyr at det er fare for liv og verdier, sier statsmeteorologen til VG.

Telefonnummer

Brann- og redningsetaten melder følgende, fredag ettermiddag:

- Vi forventer ekstremvær og mange hendelser utover dagen. Nødnummer 110 skal kun brukes i akutte situasjoner, der det er fare for liv, helse eller alvorlig materiell skade. Ring 67 12 88 00 for å melde mindre alvorlige hendelser, nedblåste trær, vann i kjellere, osv.

Fotballkamper avlyses

Grunnet ekstremværet Knud avlyses samtlige kamper administrert av NFF Oslo fredag 21. september, etter sterk anbefaling fra politiet.

Disse kampene vil bli berammet på nytt tidlig neste uke, skrives det på Oslo fotballkrets' hjemmeside.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord