ANNONSE

I bydelsutvalget:

Skjenkebevillingene skal behandles

FESTSALEN: Ringnes Brygghus AS har søkt om skjenkebevilling i festsalen. Foto: Privat (arkivfoto)

Både Ringnes Brygghus AS og serveringsstedet Go'Grilla Garage har søkt om skjenkebevilling.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.09.2018 kl 15:36

ANNONSE

SAGENE SAMFUNNSHUS: Torsdag 27. september er det bydelsutvalgsmøte i Sagene samfunnshus. Her skal blant annet skjenkebevillingene til Ringnes' festsal og et nytt serveringssted på Torshov behandles.

Tilbake i bydelsutvalget

Søknaden til Ringnes Bryggeri AS ble først tatt opp i Helse- og mestringskomitéen torsdag 23. august. Bydelsdirektørens forslag til vedtak var at søknaden innvilges.

Bård Follerås (Rødt) foreslo at saken ble utsatt til påfølgende bydelsutvalgsmøte 30. august, og bydelen ble bedt om å fremlegge informasjon om serveringens karakter, hyppighet, adkomstvei til serveringen og vudere konsekvensene for beboerne. Forslaget ble enstemmig vedtatt.

I bydelsutvalgsmøtet 30. august, ble søknaden igjen utsatt til det neste møtet i Helse- og mesteringskomitéen.

Komitéen tilrår at søknaden om serverings- og alminnelig skjenkebevilling med åpnings-/skjenketid inne til klokken 01.00/00.30 innvilges, forutsatt av Ringnes Brygghus AS sikrer:

  • At lokalene får inngang fra Toftes gate slik at det ikke blir gjennomgangstrafikk til lokalene via indre gårdsrom på ettermiddag og kveldstid
  • At det lages en ordning slik at det sikres at gjestene ikke røyker i indre gårdsrom på ettermiddag og kveldstid
  • At konseptet videreføres som i dag

Søknad om skjenkebevilling til sluttet lag, med åpnings/skjenketid inne til kl. 01.00/00.30, innvilges.

Så tas søknaden altså opp igjen i bydelsutvalsmøtet torsdag 27. september, før Næringsetaten skal ta den endelige avgjørelsen.

Frykter økt aktivitet og store folkemengder

Styret i Ringnes Park Vest Sameie er ikke fornøyd med søknaden. Festsalen ligger i indre gårdsom, ved siden av oppgangen til Toftes gate 15 B og barnehagen i Toftes gate 15 c. De er bekymret for økt aktivitet og ansamlinger av folk inne i gårdsrommet.

«Dessverre er beboere og nærliggende barnehage i nabolaget ikke blitt informert om søknaden. Søker har fått skjenkebevilling i Ringnes pub i nabolokalet Thorvald Meyers gate 2 A. I grunnlaget for bevillingen framkommer det at porten inn til indre gård skal være låst i åpningstiden for andre enn beboere.

Den nye søknaden mangler opplysninger om hvordan adkomsten og driften skal være i festsalen som i utgangspunktet har adkomst via port som forutsettes låst for andre enn beboere. Det er uklart hvor ofte denne festsalen skal brukes og hvor mange gjester er beregnet til denne festsalen. Hvordan skal besøkere komme inn og ut, og vil det oppstå ansamlinger utenfor lokalet?» skriver styret inne på sameiets hjemmeside.

Nytt serveringssted på Torshov

Det kommende serveringsstedet på Torshov, Go'Grilla, har søkt om servering med åpnings-/skjenketid inne til kl. 01.00/00.30 og ute til kl. 22.00/21.30. Søknaden ble først behandlet i Helse- og mestringskomitéen 20. september, og er tilbake i bydelsutvalgsmøtet torsdag 27. september.

Etter møtet vedtok komitéen følgende:

«Helse- og mestringskomitéen (med uttalelsesmyndighet delegert fra Bydelsutvalget) tilrår at søknaden fra Grillin AS, om serverings- og alminnelig skjenkebevilling for servering ved serveringssted GoGrilla Garage, Vogts gate 54, med åpnings-/skjenketid inne til kl.
01.00/00.30 og ute til kl. 22.00/21.30, får følgende utfall:

Søknad om åpnings-/skjenketid inne til kl. 01.00/00.30 og ute til kl. 22.00/21.30,
innvilges.»

Det nye serveringsstedet er en del av Go'Grilla Food Trucks, som du kanskje har sett på Aker Brygge, i sentrum eller i Forskningsparken.

– Vi skal åpne «Go'Grilla Garage», en street food-restaurant med kvalitet, har en av eierne av Go'Grilla Food Trucks, Tom Rune Jarandsen, tidligere sagt til Sagene Avis.

Menyen vil i hovedsak være retter man kjenner fra bilene, men de vil også utvide med nye og spennende street food-retter.

Møt opp til åpen halvtime

Andre saker som skal opp til behandling, er blant annet nye sykkeltiltak og trafikksikkerhet, Folkehelsestrategi 2018-2020 og Stolte Oslo - Oslo Kommunes handlingsplan for likeverd og frihet, uavhengig av kjønnsuttrykk, kjønnsidentitet og seksuell orientering.

I forkant av forrige bydelsutvalgmøte, 30. august, oppfordret bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg folk til å møte opp til åpen halvtime.

– Både BU-møter og komitémøter gir også innbyggerne mulighet til å uttale seg i åpen halvtime og jeg håper at mange bruker den muligheten både på dette BU-møtet og fremover, sa han til Sagene Avis.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!