ANNONSE

Slik skal bydelens skoler gå i barnetoget

BARNETOG: Her kan du se ruta og rekkefølgen til skolene i barnetoget. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

119 skoler skal delta i barnetoget i Oslo sentrum. Se her hvor din skole er i toget!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 07:55

ANNONSE

OSLO: I år er det 119 skoler som deltar i barnetoget gjennom sentrum. I fjor feiret Kjelsås skole 100 år og fikk gå aller først i barnetoget

Barnetoget går fra Akershus festning klokken 10.00. De første skolene ankommer Rådhusplassen 10.45 og siste skole beregnes å ankomme cirka 13.30. Det oppstår ofte forsinkelser underveis.

Forsvarets Stabsmusikk går først i toget. Deretter følger 17. mai-komiteen og representanter for byens politiske og administrative ledelse og Gardemusikken avslutter barnetoget. Barnetoget gjør et stopp ved Stortinget 10.15. Stabsmusikken spiller og 17. mai-komiteens leder hilser Stortinget. Alle synger «Gud signe vårt dyre fedreland».

Når barnetoget ankommer Slottsplassen 10.30, kommer Kongefamilien ut på slottsbalkongen. De hilses av 17. mai-komiteens leder, Stabsmusikken spiller og alle synger «Kongesangen» og «Ja vi elsker».

SEND OSS DINE 17. MAI-BILDER!

Hvordan feier du nasjonaldagen? Barnetog i byen eller nabolaget? Iskrem, pølser, lek og lotteri i skolegården? Vis oss også gjerne den flotte bunaden eller festantrekket ditt!

Send oss dine bilder til tips@sageneavis.no, til Facebook-siden vår eller merk bildene med #sageneavis på Instagram og vi setter sammen bildene til et supert bildealbum som vi viser fram til alle leserne våre her på sageneavis.no!

Her er rekkfølgen for skolene fra Bydel Sagene

  • Lilleborg skole - nummer 7
  • Bjølsen skole - nummer 8
  • Sagene skole - nummer 9
  • Nordpolen skole - nummer 10
  • Fernanda Nissen skole - nummer 26

Barnetoget går fra Akershus festning og følger Kirkegata til Karl Johans gate. Skolene som har stilt opp i Torggata, på Youngstorget og Stortorget slutter seg til toget i Karl Johans gate. Etter at barnetoget har passert Slottet, marsjerer det ned til Henrik Ibsens gate og inn Munkedamsveien. Barnetoget løses opp ved Nobels Fredssenter og i sidegatene til Rådhuset.

Russ kan delta i barnetoget sammen med den videregående skolen de er elever ved. Det arrangeres ikke eget russetog i Oslo sentrum.

Det spesielle ved barnetoget i Oslo sentrum, er at det består av barn og korps. Dette særpreget vil kommunen beholde og det er derfor ikke tillatt for foreldre og publikum å slutte seg til barnetoget underveis. Voksne som ønsker å gå i 17. mai-tog henvises til borgertog, som arrangeres i de ulike bydelene.

Programmet på skolene i bydelen finner du her!

LES OGSÅ:

17. mai-komitelederen er fra Torshov

Torshovkorpset får høythengende kulturpris

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord