Sagene Avis

Slik vil de bygge ut dette kvartalet

Slik ser Grefsenkvartalet ut i dag. Foto: Stella Oter Lindeberg

Bjerke Eiendom og Mad Arkitekter har bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten – de vil utvide Grefsenkvartalet med to nye påbygg.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2021 kl 14:12

SANDAKER: Utbygger og arkitekt mener at den eksisterende bebyggelsen oppleves som brudd i kvartalsstrukturen, og gir dårlig skjerming av grøntarealer.

De foreslåtte utvidelsene skal, etter planen, definere gate- og gårdsrom på en tydeligere måte.

Skal ligne de beste kvartalene i bydelen

En tidlig skisse. De planlagte byggene er i rødbrunt. Foto: Mad Arkitekter

Det er Grefsenveien 9A/9B og Fredrik Glads gate 8A/8B som skal få oppgraderingen, hvis planene blir godkjent. De to blokkene er begge bygd på midten av 1970-tallet, og består totalt av 148 boliger. De nye byggene vil blant annet inneholde til sammen åtte hjørneleiligheter, og vil ha større leiligheter i femte etasje. Saken ble først omtalt av Estate Nyheter.

Arkitektselskapet skriver følgende til Plan- og bygningsetaten:


– Prosjektet viderefører Torshovkvartalenes representative kvartaler med sine høye klassiske portrom. Gårdsrommet vil få avskjerming tilsvarende de beste kvartalene i bydelen.
 Utearealer i eksisterende gårdsrom vil bli oppgradert, og overflødige trafikkarealer vil bli redusert.

Slik ser kvartalet ut i dag. Foto: Mad Arkitekter

Ikke nye i bydelen

Byggherren, som også samarbeider med Bjerke Eiendom om byggingen og totalrenoveringen av Grønnegata 6, ønsker å bygge leiligheter som er mindre enn det leilighetsnormen sier.

– Det er viktig å få avklart dette da det er avgjørende for om tiltaket er aktuelt å sette i gang med eller ikke, skrives det i søknaden.

Det bes også om dispensasjon til å omdisponere eiendommens flateregulerte kjøre- og grøntarealer.


– Planens intensjoner om å sikre nok grøntareal samt adkomst til byggene vil bli ivaretatt.

Mad Arkitekter har tidligere stått bak både Egmonthuset i Nydalen og Schouskvartalet på Grünerløkka. Bjerke Eiendom eier også flere eiendommer i bydelen, blant annet Larviksgata 3 og Maridalsveien 175 på Bjølsen.

Nyhetsbrev

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...