Sagene Avis

Smitteutbrudd på skolen - én klasse rammet særlig hardt

Nordpolen skole er for tiden rammet av et smitteutbrudd. Foto: Janina Lauritsen

Et «stort antall» elever på småtrinnene er i karantene eller har hjemmeskole.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SANDAKER: Et smitteutbrudd på Nordpolen skole vekker bekymring. Etter hva Sagene Avis erfarer, skal utbruddet ikke være under kontroll.

– Det stemmer at det er et utbrudd på Nordpolen skole. Samlet har 14 personer, elever og ansatte, fått påvist smitte av covid-19, bekrefter bydelsdirektør Morten Sanden like etter klokken 22 fredag kveld.

Kommunikasjonsansvarlig Kathinka Nordhagen Selsjord opplyser at et «stort antall» elever på småtrinnene er i karantene eller har hjemmeskole.

Skole, bydelsoverlege og smittevernteam samarbeider tett om sporing og ytterligere tiltak, uttaler de.

Utbruddet skal ha rammet en klasse på barnetrinnet særlig hardt. Seks elever i den samme klassen er bekreftet smittet.


Bydelen opplyser at de ikke kan gå ut med detaljert informasjon om positive prøver i hver klasse.

Foreldre testes

Sagene Avis kjenner til at det er bekymring rundt hvorvidt de smittede på skolen kan ha smittet andre unge gjennom fritidsaktiviteter.

Det er 2. til 4. trinn ved skolen som er rammet av utbruddet.

– Det er mye smitte i Oslo og vi oppfordrer alle til å holde avstand og å følge de anbefalte smittevernsreglene. Det samarbeides tett og godt om smittesporing for å redusere risikoen for videre smitte, sier kommunikasjonsansvarlig Selsjord.

Fortsatt ventes det på prøvesvar på flere tester. Foreldre ved skolen skal også være blant de som venter på testsvar.


Smittevernteamet i Bydel Sagene har fredag sendt ut et informasjonsskriv til elever, foresatte og ansatte ved Nordpolen skole. I brevet, som Sagene Avis har fått tilgang til, kommer det frem at en rekke elever må gå i karantene. Dette gjelder blant andre elever som har deltatt på enkelte fritidsaktiviteter, aktivitetsskole eller vært til stede i normal undervisningssituasjon på skolen.

Tidligere i dag ble det kjent at en beboer ved Akerselva sykehjem døde av korona:

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...