Sagene Avis

Snart kan vi gå på skøyter her igjen

ISBANE: Kunstgresset er rullet av og snart kommer isen. Foto: Janina Lauritsen

Kunstgresset er rullet av og det er ikke veldig mange dager til vi kan knyte på oss skøytene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

VOLDSLØKKA: Etter planen skulle sesongstart for isbanen på Voldsløkka is- og landhockeybane være 1. november, men det har foreløpig ikke vært mulig å legge is på kunstgresset grunnet større ujevnheter på banen.

– Vi og entreprenøren er enige om at banen ikke fungerer optimalt. Det gjorde den heller ikke de to første årene. Det er imidlertid ingen som per tid vet helt sikkert akkurat hva som er feil. Men det er sannsynlig at det har noe med egenskapene til kunstgresset å gjøre, har daglig leder i Sagene IF, Vibeke Thiblin, tidligere fortalt Sagene Avis.

– Kan være flere faktorer

Lokalavisa snakket tidligere med Oslo kommune ved Kultur- og idrettsbygg Oslo KF, som eier banen, som sa det kan være ulike årsaker til at underlaget bulket seg.

– Vi må gå nøye inn i dette, og blant annet se på hva som har blitt gjort i det forberedende arbeidet med isleggingen av banen. Det kan være flere faktorer til at dette skjer. Vi skal gjøre de grepene som må til for å løse dette, og så skal vi diskutere saken videre med Sagene IF og Bymiljøetaten, om konstruktive og permanente løsninger videre i driften av anlegget, sa kommunikasjonssjef i Kultur og idrettsbygg (KID), Haakon Berg Jensen.

Les hele saken her: Hompetitten, hompetatten: Denne kunstgressbanen var ny for to år siden


Slik så banen ut før kunstgresset ble rullet av:

Voldsløkka is- og landhockeybane Foto: Janina Lauritsen (arkivfoto)

Isen er på vei

KID, ansvarlig entreprenør, leverandører av kjølesystemet/kjøleteknikk, driftspersonell fra Sagene IF og Bymiljøetaten gjennomførte en befaring i slutten av oktober. Nå forteller de at isen er på vei.

For å sikre årets skøytesesong har de nå rullet av kunstgresset, slik at man kan avrette banen, for så å kunne starte arbeidet med å legge ny is.

– Arbeidet er godt i gang, og hvis arbeidene går som planlagt, er det vårt mål å ha banen klar til uke 48. KID er lei for de ulemper dette har for brukerne, og gjør det vi kan for å sikre is så raskt som mulig på Voldsløkka. Foretaket har bemannet opp for å sikre fremdrift i arbeidet, sier Berg Jensen.


Han sier det er for tidlig å konkludere angående konstruksjonsfeil.

– Voldsløkka er et nytt anlegg, det første av sitt slag i Norge, med en helt ny sambrukskombinasjon, landhockey og bandy. KID har samarbeidet med den fremste ekspertise i Norge når det gjelder fryse og kjøleløsninger i anlegget, men har til tross for det opplevd problemer med innfrysning og islegging. Kultur- og idrettsbygg vil sammen med vår ansvarlige entreprenør og fagmiljøene knyttet til is-anlegg jobbe for å finne frem til gode og permanente løsninger.

Som en midlertidig løsning har Sagene IF lagt is på grusbanen på Voldsløkka:

Sagene IF har laget skøytebane på grusbanen, mens vi venter på at is- og landhockeybanen skal være i orden igjen. Foto: Janina Lauritsen

Sagene Avis følger opp saken når det er konkludert om det er snakk om en konstruksjonsfeil, og eventuelt kostnadene ved reparasjonen av banen.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...