ANNONSE

Stig tar gjerne med Ingrid (100) og Solveig (98) på sykkeltur!

Vind i håret: Damene ute og lufter seg torsdag kveld. Stig Unhammer sykler, Ingrid Dahlgren og Solveig Worum i setet foran. Foto: MINA HAUGLI

– Dette er veldig koselig, og litt morsomt! synes Ingrid Dahlgren. Hun og Solveig Worum legger ut på sin andre sykkeltur så langt i år.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 07.07.2017 kl 11:47

ANNONSE

SAGENE: Sykkel uten alder er et tilbud Bydel Sagene har for hjemmeboende eldre som sjelden eller aldri kommer seg ut i nærmiljøet.

Prosjektet startet i 2016, og da fikk de to damene Solveig Worum (98) og Ingrid Dahlgren (100) vind i håret for første gang ved hjelp av frivillige som syklet de rundt.

– Jeg liker best å bli syklet til parkene. Sist så ble vi syklet gjennom Torshovdalen. Der har ikke jeg vært siden det ble bygget så mye der, og det har jo blitt skikkelig flott, sier Worum.

Mange grunner til å sykle

Torsdag kveld ønsket de to damene å bli syklet gjennom Sagene, forteller frivillig Stig Unhammer. Han sykler eldre en - to - ettermiddager i uken, og har mange grunner til at han velger å gjøre dette.

– Det er fint å komme seg ut, også har jeg lite kontakt med eldre mennesker generelt i livet mitt. Jeg møter mest folk på min egen alder, og jeg har ingen besteforeldre, forteller han.

– Også er det jo utrolig mange gode og interessante historier disse eldre forteller da, eller hva Ingrid? fortsetter han.

Dahlgren har fortalt mange historier på sykkelturene som av og til inneholder både vaffelstopp og is. Blant annet om den gangen hun jobbet i Henningsvær for 70 år siden.

Med retten til vind i håret

Prosjektet startet opp som nevnt i 2016, og ansvarlige for prosjektet i bydelen, Stine Lampe og Grethe Skarpnes, ønsker nå at tilbudet skal spre seg i bydelen.

– Bydelen fikk kjøpt inn to sykler i 2015. Siden den gang har det dannet seg en gruppe på ti - femten stykker som benytter seg av tilbudet fast, forteller de.

Det er fast tilholdssted på samme sted som den ene sykkelen står, ved Sagene Seniorsenter.

– Vi ønsker jo at tilbudet skal spre seg til andre eldre i bydelen som bor alene hjemme og ikke kommer seg ut. Det er bare fint hvis pårørende sender en forespørsel, sier de ansvarlige damene.

For syklene med EL-hjelpemotor kan også lånes ut til pårørende etter å ha gjennomført en opplæring og liten testtur. De ansvarlige kan nås på telefonnummer 99 53 74 31.

LES OGSÅ: