ANNONSE

Stor ståhei og skating på Voldsløkka

Varaordfører Kamzy Gunaratnam, med bydelsdirektør Marius Trana, og Ap-politikerne Fredrik Mellem og Frode Jacobsen, bak. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Og så benyttet bydelen muligheten til å fortelle rådhuspolitikerene akkurat hvor mye de også ønsker seg en skole og ny idrettshall på området.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2017 kl 15:21

ANNONSE

VOLDSLØKKA:Det er snart stortingsvalg, men varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap) og finanskomiteens leder, og leder av Oslo Arbeiderparti, Frode Jacobsen, understreker at besøket ved Voldsløkka onsdag formiddag er ett av mange besøk og befaringer rundt omkring i Oslo.

– Vi farter rundt i alle bydelene i Oslo, gjør oss kjent, ser og erfarer, forteller varaordfører Khamshajiny Gunaratnam (Ap).

Ansatte fra bydelsadministrasjonen - med bydelsdirektør Marius Trana i spissen - tok imot gjestene.

Den nye, flotte skatehallen på Voldsløkka - følg linken og se flere bilder - er første på planen denne onsdagen. Daglig leder Stian Linnes forteller om en veldig populær skatehall, også med skateuteområde.

– Suksess

Før sommeren skrev også Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis om skatehallen, som Stian Linnes mener definitivt kan sies å være en suksess så langt. Det selges både årskort og drop in-billetter til skatehallen.

– Dette er definitivt en suksess. I snitt er det 155 besøkende hver dag, i alle aldre, fra 3 år og oppover til nærmere 60.

Her kan du lese den saken.

– Tipptopp

– Alt fungerer tipptopp. Denne skatehallen er så veldig bra, at det kommer besøk fra hele verden for å se nærmere, legger Linnes også til for de besøkende, og forklarte
videre om drift, bruk og utforming av hallen.

Og selv om hallen kun har vært åpen siden januar, pekte Linnes på allerede slitasje enkelte steder i hallen.

– Men hallen kan brukes mer, bare få på plass noen miljøarbeidere her i tillegg? oppfordret Linnes.

Som også presiserte at det ikke bør være noe som omtales som uorganisert idrett, men heller egen organisert idrett eller selvorganisert idrett.

LES OGSÅ: Torsdag kveld: Barnehage, bolig, budsjett og 14 bomstasjoner på møteplanen i bydelsutvalget.

Samarbeid og skole

Avdelingsdirektør Morten Nordlie fra Sagene bydelsadministrasjon redegjorde også for samarbeidet mellom skatehallen og bydelen, blant annet i forhold til områdesatsing og ungdomstiltak.

I tillegg benyttet Nordlie anledningen til å snakke litt om fremtidig utvikling av Voldsløkka, og presiserte hvor mye de ønsker seg at den mye omtalte Heidenreichtomta ved Voldsløkka i fremtiden skal huse en skole, og ikke boliger.

– Saken ligger nå i byrådsavdeling for byutvikling, og vi ønsker som Utdanningsetaten at bystyret lander på en skole og idrettshall på tomta. En hall som også kan inneholde en kultursal i tilknytning til den nye skolen. Dette er veldig viktig for oss, sa blant annet Nordlie.

Flott med storstue

Leder av finanskomiteen på Rådhuset, Frode Jacobsen, synes det var spennende å høre at skatehallbruken allerede er så stor at noen plater må skiftes ut.

– Jeg er ingen habil skater selv, men har jo unger i rett alder som har prøvd seg. Det er flott at skatesporten har fått en slik storstue for både organisert virksomhet og folk som bare drar hit for å drive selvorganisert lek, sier Jacobsen, og har tatt hintet til Linnes om å droppe "uorganisert".

Jacobsen fortsetter.

– De videre planene for Voldsløkkaområdet er veldig spennende. Gradvis bygges området ut til å bli et kraftsentrum for idrett i Oslo. Jeg håper også det skal bli mulig å bygge en hall her, og har sterkt påtrykk fra Arbeiderpartiets lokale tillitsvalgte på Sagene for å få på plass både skole og hall, forteller han og må nevne Spartacus.

– Der spilte jeg fotball, og kampene gikk på grusbanen her oppe. Det er 30 år sida og behovet for oppgradering av deler av området er fortsatt stort, men vi er på rett vei. Det skjer mye bra og mer kommer til å skje her, legger Nordlie til.

Så gjensto den aller morsomste delen av skatebesøket, som kanskje både bydelsdirektør Marius Trana og politikerene fra Rådhuset hadde gledet seg til; Nemlig å teste skateboardene i uteparken.

Landhockey

Delegasjonen fra Rådhuset skulle også videre for å beskue resten av Voldsløkka. På den nye landhockeybanen ved siden av skatehallen, var partikollega og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen på plass for å lære mer om nettopp landhockey, den saken kan du lese her.

Flere besøk

I tillegg til Voldsløkka, sto også Kyrre Grepps gate 32 på planen denne onsdagen. Om bydelenes nye «Samfunnshus», som ikke er åpnet ennå og bydelens forebyggende bomiljø-/fattigdomsarbeid

Også Nordpolen skole skulle besøkes, særlig i forhold til felles EU-prosjekt skole-bydel - Skolen i nærmiljø – nærmiljø i skolen, skolens rolle i å utjevne levekår, og om tverrfaglig samarbeid/helhetstenkning rundt barn og familie.

LES OGSÅ: