Sagene Avis

Denne veien skal bli bygate:

Større fortau, mer grønt og tosidig sykkelfelt

Sandakerveien/Nycoveien fra Vitaminveien til Nordpolen skal oppgraderes til «bygate». Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Dette vil bli den flotte og mer menneskevennlige gata for å bevege seg mot Nydalen fra Nordpolen-området. Dette skal bli en bygate som rett og slett er litt staselig, sier byråd for byutvikling, Rasmus Reinvang (MDG), til Sagene Avis.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2021 kl 11:06

SANDAKER: Byrådet foreslår å oppgradere Sandakerveien / Nycoveien fra vei til bygate.

Planforslaget er fremmet av Bymiljøetaten og utarbeidet av Norconsult.

Gaten foreslås opparbeidet med tosidig fortau, tosidig opphøyd sykkelfelt og tofelts kjørebane. Planforslaget sikrer i tillegg etablering av bussholdeplasser, møbleringssoner, parkeringsfelt, vare-leveringslomme, vegetasjonsfelt med trær og åpne overvannshåndteringstiltak innenfor planområdet.

Det skal også legges til rette for tryggere overgangspunkt for myke trafikanter og sikker skolevei for barna som ferdes til og fra Fernanda Nissen skole. Trygge gangforbindelser skal også sikres i anleggsperioden.

– Vi ønsker å ha en tett og god by som er trygg å ferdes i for myke trafikanter, for barna på Fernanda Nissen skole og for syklistene. Vi vil også ha mer grønt i området, sier byråd for byutvikling, Rasmus Reinvang (MDG), til Sagene Avis.

Sandakerveien-Nycoveien, her ved Lillo gård. Veien skal bli bygate, her kan du se du hva det innebærer. Foto: Bjørbekk & Lindheim for Bymiljøetaten

Parkeringsplassene ivaretas

– Du har Grefsenveien med trikken. Sandakerveien/Nycoveien vil bli den flotte og mer menneskevennlige gata for å bevege seg mot Nydalen fra Nordpolen-området. Dette skal bli en bygate som rett og slett er litt staselig. Og som blir veldig trygg og god for skolebarna på Fernanda Nissen. På Lillo Gård kommer det mange nye leiligheter, og dette vil være godt for dem. Og vi tar vare på trærne og sikrer at det blir mye grønt.

Byråd for byutvikling Rasmus Reinvang (MDG) Foto: Ellen Johanne Jarli

Prinsippene for universell utforming og Oslostandard for sykkeltilrettelegging skal legges til grunn i utforming av gaten. Eksisterende bebyggelser på Lillo gård skal ivaretas i anleggsfasen, og planen sikrer at store trær, som er en del av Lillo gårds kulturmiljø, ikke blir skadet i anleggsperioden. Andre eksisterende store trær innenfor planområdet skal også bevares og integreres.

– Vi har flere prosjekter å gjøre om fra vei til bygate for å få bystemning, for å få ordentlig tilrettelagt for sykkel og for å få gode grøntområder med overvannshåndtering. Det skal vi nå få fra Storo Storsenter til Nordpolen. Dette er en viktig gate som kan og skal bli veldig flott.


Vareleveringslommer og -parkeringsplasser foreslås etablert på hensiktsmessig måte innenfor planområdet. Det vil fortsatt være parkering for personbilder i deler av gata, ifølge byråden.

Forhagene blir mindre

Planforslaget vil medføre perioder med anleggsarbeider i og ved skoleveien til Fernanda Nissen barneskole, men det forsikres at trygg skolevei i anleggsperioden, med midlertidig omlegging av ferdsel for gående og syklende, er sikret.

Antall holdeplasser innenfor planområdet blir uendret, men plassering av disse blir noe justert. Planen skal sikre areal for at håndtering av overvann innenfor gatetverrsnittet skjer åpent og lokalt, og foreslått gateutforming vil medføre en justering av eksisterende gategeometri.

Gjennomføring av reguleringsplanen gjør det nødvendig for kommunen å erverve privat grunn permanent. Innløsning av dagens forhager på østsiden av gaten er, ifølge byrådet og Bymiljøetaten, nødvendig for at det skal bli plass til store trær, tilstrekkelig areal for åpent overvannshåndtering og gode områder for møblering og opphold. Fortauet flyttes nærmere bebyggelsen på østsiden av gaten, og dette vil i noen grad påvirke innsyn til boligene langs Sandakerveien.

Store Sandaker gård. Her ser man litt av forhagene som kommunen vil ta av. Foto: BOLIGBYGG OSLO KF


Planen legger også til rette for midlertidig disponering av privat areal innenfor planområdet i anleggsperioden. Tiltaket medfører økonomiske konsekvenser for kommunen. Tilpasninger på privat grunn som er nødvendig for gjennomføringen av planen, samt istandsetting etter anleggsperioden, skal bekostes av utbygger, står det i sakspapirene.

Bydel Sagene, Byantikvaren og borettslagene sendte innspill i høringsperioden i fjor vår, hvor de ytret ønske om bevaring av forhagene i større grad.

– Likevel vil ikke byrådet gjøre endringer i planene?

– Vi følger anbefalingene fra Bymiljøetaten. Det er riktig at det er noe privat grunn som må legges i et felles grøntområde som skal gå langs hele gata. Dette står vi på, svarer byråden.

Byrådet foreslår å oppgradere Sandakerveien/Nycoveien til bygate med bant annet fortau, opphøyd sykkelfelt, møblering og trær. Foto: Bymiljøetaten

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...