Sagene Avis

Strøm-Larsengutta med landbruksministeren

André og Fredrik Strøm-Larsen. Foto: PRIVAT

– Det var inspirerende å møte Dale. Han løftet frem mulighetene for oss unge, forteller Fredrik og André.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2017 kl 10:49

TORSHOV: – Det er avgjørende at unge mennesker ønsker å gå inn i næringen. Derfor er jobb nummer en for meg å medvirke til at de ser ei framtid og ønsker å satse, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp), i forbindelse med at ministeren forrige uke møtte unge potensielle arvtakere i norske kjøtt- og eggbedrifter under en samling arrangert av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF), ifølge pressemelding.

Strøm-Larsen fra Torshov

Fredrik Strøm-Larsen og André Strøm-Larsen var tilstede.

– Det var inspirerende å møte Dale. Han er opptatt av rekruttering og innovasjon, og løftet frem mulighetene for oss unge som vurderer å gå inn i næringen, sa «juniorene» etter ministermøtet.

Generasjonsskifte

Pressemeldingen forteller videre at KLF har innsett at generasjonsskifte byr på mange utfordringer, og at mange bedrifter forsvinner nettopp ved et slikt skifte. Nå har bransjeorganisasjonen satt i gang et prosjekt for å gjøre unge arvtagere mer bevisst på valget de tar.

– For mange unge er det store sko å fylle, og ikke alle er like sikre på hva de vil gjøre, sier Svein-Erik Eide i KLF.


Han legger til:

– De er ofte ikke mentalt forberedt på å ta over virksomheten, så vi vil gjennom et helt år samle unge potensielle ledere, for å gi dem et nettverk og bevisstgjøre dem i valget de står overfor. Mentorer fra kjøttbransjen, psykologer og coacher er blant innlederne.

Seks milliarder

De 14 «juniorene» som deltar i prosjekt generasjonsskifte i KLF-regi, kommer fra bedrifter som i fjor omsatte for mer enn seks milliarder kroner, eller en tredjedel av den samlede omsetningen i privat kjøttbransje. Med andre ord er et særdeles «tungt» utvalg frittstående kjøttbedrifter representert.

– Det er store utviklingspotensial innen næringsmiddelindustrien, om en bare tør å satse. Jeg håper deltakerne sitter igjen med et ønske om å ta en lederrolle og at de ser at dette er en næring med muligheter, ifølge landbruks- og matminister Dale.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...