Sagene Avis

Har fått dispensasjon for å etablere nytt sykkelfelt

Mulig, fremtidig situasjon, sett fra krysset Maridalsveien. I dag er det kun en gangvei der det kan komme sykkelfelt og fortau. Foto: Bymiljøetaten / Cowi

Bymiljøetaten har fått rammetillatelse til å etablere sykkelfelt langs Ring 2 mellom Maridalsveien og Uelands gate.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

SAGENE: Plan- og bygningsetaten har godkjent Bymiljøetatens søknad om etablering av sykkelfelt langs Ring 2 Griffenfeldts gate, fra Uelands gate til Maridalsveien.

Sykkelfeltet skal etableres på areal regulert til Annet veiareal og fortau og Bymiljøetaten har derfor søkt om dispensasjon. Plan- og bygningsetaten har konkludert med at det kan gis dispensasjon, da «Tiltaket vil bidra til et bedre skille mellom myke trafikanter og syklister, slik at trafikksikkerheten økes.»

Sykkelfeltet stopper i dag ved Maridalsveien, og fortsetter i felles gangvei. Nå skal syklister og gående skilles herfra og til Uelands gate. Foto: Janina Lauritsen

Skiller gående og syklende bedre

De skriver at det i dag er behov for å dele veien inn på bedre måter enn reguleringsplanen fra 2011 legger opp til, og at etableringen av sykkelfeltet i hovedsak er en «omorganisering av veien». Selv om sykkelfeltet etableres på areal regulert til fortau og annet veiareal, så sikres fortsatt areal til fortau, understrekes det.

«Fordelene ved å gi dispensasjon er at man i større grad skiller mellom syklende og gående og dermed bidrar til bedre trafikksikkerhet. Dette vil øke fremkommeligheten til syklende og gjøre det tryggere å gå. Det bidrar til mer sammenhengende sykkelvei for syklister og kan bidra til at flere vil sykle. Ulempene er at det totale arealet til fortau reduseres,» skriver Plan- og bygningsetaten.


Mulig, fremtidig situasjon, sett ved krysset Colletts gate. Stockfleths gate går mellom trærne til høyre. Foto: Bymiljøetaten / Cowi

I østlig retning er det allerede røde sykkelfelt, nå kommer de også vestover, ved siden av gangveien på motsatt side av bildet. Foto: Janina Lauritsen

Fremtidig plan

Byrådsavdelingene for miljø og samferdsel, og for byutvikling, ga allerede i 2016 Bymiljøetaten i oppdrag å utarbeide reguleringsplan for Ring 2 mellom Majorstuen og Carl Berners plass. Denne skal ha løsninger for både trikk og sykkelanlegg (byrute 6), og Ring 2 skal framstå som gjennomgående boulevard med treplanting.

Dette arbeidet pågår fortsatt, og i påvente av reguleringsplanen har Bymiljøetaten igangsatt flere midlertidige tiltak for på kort sikt å gjøre det tryggere og mer attraktivt å sykle. Dette finner vi igjen i sykkelfeltene forbi Ullevål sykehus, mellom Uelands gate og Kierschows gate, og mellom Vogts gate og Maridalsveien.

Kan være klar om et år

Strekningen fra Uelands gate i vest til Maridalsveien i øst. (Kilde: Bymiljøetaten)

Rammetillatelsen fra Plan- og bygningsetaten krever en igangsettingstillatelse før det fysiske arbeidet kan starte. På spørsmål fra Sagene Avis om når dette vil skje, svarer prosjektleder Lars Olav Farstad at de vil søke igangsettingstillatelse når Bymiljøetaten har kontrakt med entreprenør, sannsynligvis våren 2022.


– Hva er tidshorisonten for start av arbeidet, og når kan det stå ferdig, slik det ligger an i dag?

– Nå når rammetillatelsen foreligger vil det i løpet av en måned besluttes om tiltaket skal gå til gjennomføring. Gitt gjennomføring vil arbeidet mest sannsynlig starte våren 2022 og bli ferdig i løpet av høsten 2022, sier Farstad.

Sykkelfeltet kommer langs gangveien til høyre i bildet. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...