Sagene Avis

Torshov-butikken må flytte, inn kommer nytt serveringssted

HAPPY HOMES: Butikken leter etter nye lokaler, og må mest sannsynlig ut av bydelen. Foto: Janina Lauritsen

Malerforretningen i Vogts gate 33 har vært på Torshov siden 1921. Nå må de finne nye lokaler, mest sannsynlig utenfor bydelen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

TORSHOV: Malerforretningen Happy Homes Torshov, tidligere Torshov Farge, har en lang historie. De har vært på Torshov siden 1921, og i de nåværende lokalene i Vogts gate 33 i drøye ti år. Nå må de flytte, men ikke etter eget ønske.

– Disse tre lokalene eies av Urban Jungle. Styret bestemte at det skal være servering her, så vi får ikke fornyet leiekontrakten vår, sier daglig leder Jarle R. Kristiansen og viser til nabolokalene i Vogts gate 31.

Det var i januar i år butikken fikk vite at de må flytte. De fikk i utgangspunktet beskjed om å være ute til 31. august, men de har fått muligheten til å forlenge til 31. desember.

– Vi jobber med å få tak i nye lokaler før 31. august. Da kan kan vi sesongmessig få med litt av dette året i nye lokaler, og ikke starte opp på et nytt sted i første kvartal hvor det er veldig rolig, sier han og fortsetter:

– I utgangspunktet skulle vi ønske å være her i disse lokalene, sekundært et annet sted på Torshov. Men det er ikke mange lokaler på Torshov, og vi er plasskrevende. Og det er heller ikke mye ledig nå.

– Leit mangfoldet forsvinner

Happy Homes Torshov er avhengig av å ha en beliggenhet med god tilgjengelighet, ifølge butikksjefen. Hvis kundene kjøper mye maling eller gulv er er det nødvendig å kjøre bil.

– En gågate passer oss ikke. Vi ønsker et sted med god tilgjengelighet, det begrenser mulighetene våre veldig. Nå har vi sett på lokaler på Nordstrand. Det blir en nyetablering, man tar ikke med seg kundene så langt. I hvert fall ikke store deler. Skulle det dukke opp et lokale på Torshov eller Sagene er det mer ideelt. Her er det mange folk, vi er sentralt plassert med tanke på håndverkerne og det er greit å komme seg hit.

NABOENE ER IKKE FORNØYD: – Noen har begynt å lete etter lokaler for oss, på eget initiativ. Mange syns det er leit mangfoldet forsvinner, sier Kristiansen. Foto: Janina Lauritsen

Naboene rundt butikken er ikke fornøyde, forteller han.


– De er ikke så happy. De regner med mer nattebråk, men det er jo avhengig av hva slags serveringssted som kommer. Noen har begynt å lete etter lokaler for oss, på eget initiativ. Mange syns det er leit mangfoldet forsvinner. Torshov er en liten landsby i byen, der vi har hatt det meste vi trenger. Nå blir det mye av servering, eiendomsmeglere og kaffebarer. Miksen kunne vært bedre.

Kristiansen skjønner ikke helt at eierne ønsker å ha servering akkurat i denne delen av gata.

– Selv om dette ligger i hovedgata er vi utenfor «storgata». Vi blir som en sidegate. Jeg ser ikke helt det med servering her - du får ikke pop in-kundene her nede. Det blir nok vanskelig i en bransje det allerede er så mye av i Oslo. Og nå blir det tre serveringssteder på rad nedover.

Frykter for mye servering, men anbefalte forslaget

Bydelsadministrasjonens vurdering av søknaden er som følger:

«Formål og næringsstruktur i området Vogts gate er definert som strøksgate, noe som innebærer at bygninger langs gata bør ha utadrettede funksjoner i første etasje. Et serveringssted vil bidra til å bygge opp om strøksgaten, og det aktuelle lokalet er således egnet som serveringssted. Det må samtidig påpekes at næringsstrukturen i området begynner å bli mer og mer dominert av skjenke- og serveringssteder.»


Forslag til vedtak:

«Bydelen motsetter seg ikke at dagens forretningslokale blir bruksendret til bevertning/servering. Forutsetningen er at serveringsstedet prosjekteres i henhold til krav i lov og forskrift, og på en måte som ikke utsetter berørte naboer for helsemessige
ulemper som sjenerende støy og lukt.»

«Samtidig viser bydelen til BU-vedtak av 1.11.18:

BU 18/68 Vogts gate 60 – søknad om bruksendring
Bydelen er bekymret for at Torshov-området vil miste noe av sin kvalitet som lokalt sentrum hvis bredden av salg- og servicefunksjoner i stor grad erstattes med skjenke- og serveringssteder. Bydelen oppfordrer PBE til å ta den lokale næringsstrukturen med i sin
vurdering av denne og framtidige saker i området som gjelder bruksendring bevertning/servering.»

Søknaden om bruksendring til serveringssted i Vogts gate 33 ble behandlet i Miljø- og byutviklingskomitéen i april. Her ble bydelsdirektørens forslag enstemmig vedtatt.


Her kan du se hele saksfremlegget

– I dag skal man jo helst ikke bruke bil, da hadde et mangfoldig miljø vært en mer naturlig politikk ut fra hva bydelen ønsker, kommenterer Jarle R. Kristiansen i Happy Homes Torshov.

– Tror ikke noen ønsker et nytt Grünerløkka

Sagene Avis spurte bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) om hvorfor Bydel Sagene fortsetter å ikke motsette seg disse søknadene om bruksendring til servering, til tross for at de er bekymret for at Torshov-området vil fylles opp av skjenke- og serveringssteder.

– Det har den siste tiden vært noen bruksendringer for lokaler i Vogts gate. Vogts gate har blitt en populær gate som tiltrekker seg mange. Og det er åpenbart at denne gata har blitt attraktiv for dem som vil drive et serveringssted. Jeg tror at vi nå nærmer oss et metningspunkt. Jeg tror ikke at det er noen på Torshov som ønsker at Vogts gate skal bli «det nye Grünerløkka.» Jeg tror mange har flyttet til Torshov nettopp fordi Torshov ikke er som Grünerløkka, og at de trives svært godt med det.

Stoltenberg oppfordrer alle som bor i Vogts gate og i områdene rundt til å fortelle politikerne hva de mener.

– Synes de at det holder med serveringssteder nå? Eller ønsker de at det kommer flere? Jeg tror ikke at vi får gode avgjørelser hvis vi kun overlater dette til politkerne. Jeg møter gjerne naboer, borettslag og andre til en diskusjon om dette.

Flere serveringssteder på rad

Det er, som nevnt, ikke bare Vogts gate 33 som ønskes omgjort til et serveringssted. Samme utleier, Urban Jungle, jobber med etableringen av et stort restauranthus vegg i vegg med maleforretningen, altså i Vogts gate 31.

Denne søknaden ble ikke behandlet politisk i Bydel Sagene, på grunn av at fristen for uttalelse falt på tvers av møteplanen for politiske møter i bydelen. Det ble i stedet sendt et administrativt innspill.

Bydelsadministrasjonen viste også i denne saken til bydelsutvalgets vedtak i Vogts gate 60, der det ble påpekt bekymring for skjenke- og serveringssteder, men hadde ingen øvrige innvendinger mot at forretningslokalene i Vogts gate 31 blir bruksendret til bevertning/servering.

Les hele det administrative innspillet her.

På Finn.no kan man se at Urban Jungle er på utkikk etter nye leietakere til «restauranthuset» i nummer 31:

«Her skal godt over 400 kvadratmeter innen kort tid konverteres til å kunne huse ett, to eller kanskje flere bevertningskonsept. Alt under ett tak, og med fantastisk eksponering ut mot Vogts gate og Torshov. Her vil det både kunne bli hyggelig og intimt, eller storslått med metervis under taket. Kort fortalt så vil det bli plass til både store og små konsept. Mulighetene er altså mange og de to lokalene som nå leies ut kan leies samlet som ett, stykkevis og delt, eller kanskje til åpent sambruk konseptene imellom.» står det blant annet i annonsen.

– Vil få mer liv i gaten

Sagene Avis spurte Urban Jungle om deres ønske om å gjøre både Vogts gate 31 og 33 til serveringssteder, en bekreftelse på at alle de tre nåværende forretningene må flytte, når de planlegger å ferdigstille, og hva de tenker om at både bydelen og folk generelt har ytret bekymring over at de lokale forretningene skal erstattes av skjenke- og serveringssteder.

– Jeg kan ikke kommentere konkret rundt leieforhold på grunn konfidensialitetshensyn i de respektive leieavtaler, svarer Espen Thøgersen, managing partner i Urban Jungle.

Som forvalter av nevnte eiendommer kan han informere om at de har jobbet med planer om å revitalisere kvartalet i mange år, og at disse planene har hensyntatt utløp av relevante leieavtaler.

– Derfor jobbes det nå med å se på diverse alternativer med tanke på fremtidig bruk av lokalene, inkludert bevertning. Endelig bruk er ikke avklart og vil dikteres av hva leietakermarkedet etterspør. Lykkes vi med denne revitaliseringen, så vil man få mer liv i gaten, utadrettet virksomhet, og oppgraderte lokaler. Vi jobber tett med sameiene og planmyndighetene vedrørende disse tiltakene, sier han og legger til:

– Vi håper at denne innsatsen vil bidra positivt til å skape mer byliv i denne delen av Torshov og at nærmiljøet får nye og spennende tilbud som et resultat av dette.

VOGTS GATE 31/33: Urban Jungle leter etter nye leietakere til Vogts gate 31 og 33 Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Sagene Avis bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...